Божовић пред Вождовац

85

Суперлига Србије наставља се ванредним колом ове среде. Црвена звезда на свом стадиону дочекује екипу Вождовца 10. августа од 20 и 30 часова.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић очекује да екипа и после овог кола задржи прво место на табели.

Очекујемо три бода и победу пред својим навијачима, да учврстимо прво место на коме се налазимо. То свакако неће бити лако, Вождовац је направио добру екипу, одлично су отворили сезону и сигурно очекују да ће направити изненађење на Маракани. На нама је да наставимо добру серију коју смо започели. Систем такмичења је такав да велика предност не значи много. Иако сте први, видели смо прошле године, може да се деси да одједном више не будете први – рекао је Миодраг Божовић.

Искусни стратег упознат је са игром сутрашњег ривала.

Вождовац је довео једног од најбољих шпицева у нашој лиги Дражића који се мени много допада. Имају искусну екипу, код њих је Павловић, играч са готово најдужим стажом и игра Вождовца зависи и у одбрани и у нападу од њега. Тренер Живковић је до сада већ накупио доста искуства и не сумњам да ће одлично да се припреме за утакмицу против нас. Што се тиче нашег тима играће најјачи састав. Канга неће бити у конкуренцији за тим јер сада се припремамо за меч са Сасуолом, а он има црвени картон па нема потребе да сада игра.

У последње време највише се говорило о дефанзиви црвено-белих.

Одбрана ће се усталити оног момента кад се уиграмо као екипа, кад не буде толико ротација. Ми имамо проблем са одбраном читаве екипе, не само са задњом линијом. Цео тим се и брани и напада. Очекујем да ће Ристић бити достојна замена Ибањезу, да ће чак бити и бољи од њега. На прошлој утакмици му није било лако јер је иза себе имао изузетно брзог играча, али Риле је показао да може да буде велико освежење за екипу.

Стреф штручног штаба говорио је и о актуелном прелазном року.

Неки од играча доведених у овом прелазном року нису још увек лиценцирани, тек су месец дана са нама и треба им период за адаптацију. Такође, оставили смо места за потенцијална нова појачања. Нисам чуо да има понуда за Хуга, читао сам из штампе исто што и ви. Уколико буде понуде пустићемо га. Што се тиче доласка Вукашина Јовановића мислим да од тога нема ништа, не верујем да ће га Зенит пустити -завршио је Миодраг Божовић.