Звезда уз голеаду славила у Лучанима

219

Фудбалери Црвене звезде остварили су и другу победу у низу, на свом првом гостовању у првенству ове сезоне. Головима Хуга Виерие (2), Зорана Рендулића и Марка Полетановића, из Лучана су однета сва три бода.

Након елиминације из квалификација за Лигу шампиона и краја европских снова макар када је најелитније европско такмичење у питању, пред тренера Миодрага Божовића и фудбалере нашао се нимало лак задатак да преброде неугодно гостовање екипи која је јако добро започела ново првенство. Најбољи појединци Црвене звезде ове сезоне Мичел Доналд и Александар Катаи утакмицу су почели са клупе, а по први пут су се у стартној постави нашли и Руиз и Моуче.

Почело је како се само пожелети може. Пресинг Црвене звезде донео је резултат, Плавшић је на десном боку успео да одузме лопту фудбалеру у плавом дресу, повуче је ка казненом простору, правовремено асистира иза леђа одбране ка Хугу, а Португалац рутински пласира лопту у мрежу за рано вођство Црвене звезде! Могао је наш нападач и нешто касније да се упише у стрелце по други пут, али је у 9. минуту након пласираног шута погодио пречку.

Црвена звезда је била бољи ривал, али, још једном је примила гол из прве шансе противника. Фудбалери Младости су успели да пребаце нашу одбрану у 19. минуту, лопту је прихватио Јовановић и лепим ударцем затресао мрежу Кахримана. Ипак, само два минута касније, свој први гол у дресу Црвене звезде постиже Зоран Рендулић. Ристић је извео слободан ударац са леве стране, а наш штопер главом погађа пречку, након чега се лопта одбија у гол.

До краја полувремена, Црвена звезда је повисила предност. Оно што није успео у 9. минуту, Хуго Виеира је успео у 31. и то након нове асистенције Ристића. Хуго је главом шутирао у супротан угао гола, и погодио за свој трећи гол ове сезоне у првенству.

Истих 11 фудбалера започело је и други део игре, а колико брзо су постигли гол у првом, толико су брзо примили гол у другом полувремену. Играо се 47. минут када је Саша Јовановић по други пут био кобан по нашу одбрану, искористивши добру асистенцију искусног Тумбасевића. Ипак, Звездина игра није изгубила на квалитету. И даље су наши играчи добро користили простор и веома ефектно нападали гол Младости. У 57. минуту након играња руком једног од фудбалера Младости, лопту је наместио Марко Полетановић. Управо је Полетановић био виновник најлепшег детаља на утакмици. Сјајно је извео слободан ударац, гађао је ближи угао и погодио саме рашље за 4:2!

Миодраг Божовић је током другог полувремена шансу пружио Александру Катаиу, Мичелу Доналду и Предрагу Сикимићу.Управо је Катаи био учесник неколико добрих акција, али и поред два покушаја, није успео да се упише у стрелце. Звезда је до краја утакмице контролисала збивања на терену. и сасвим заслужено забележила и другу победу у првенству ове сезоне.

Младост – Црвена звезда 2:4 (1:3)
Стадион: „Градски“. Гледалаца: 4.000. Судија: Роберт Киш Чепеги. Стрелци: Јовановић у 19′ и 47′ за Младост, а Виеира у 2′ и 31′, Рендулић у 21′, Полетановић у 57′ за Црвену звезду.
Младост: Крзнарић, Пешић, Шатара, Саничанин, Протић, Тумбасевић, Пејовић, Радивојевић, Јовановић, Милосављевић, Одита.
Резерве: Росић, Андрић, Ракочевић, Гаврић, Зврко, Голубовић, Бојовић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Рендулић, Фибел, Ристић, Ле Талек, Полетановић, Плавшић, Руиз, Моуче, Вијеира.
Резерве: Супић, Цветковић, Луковић, Анђелковић, Доналд, Катаи, Сикимић.

Претходни текстПижон: Напунимо стадион
Следећи текстБожовић: Вредело је гледали ову утакмицу