Мијаиловић: Морамо бити стрпљиви

84

Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић рекао је да је после елиминације од Лудогореца у квалификацијама за Лигу шампина потребно подржати екипу и да у будућности резултати сигурно неће изостати.

Видим да се у делу јавности прави одијум у односу на Звезду. После 2:2 у Разграду владало је опште задовољство и еуфорија, мада је наш тренер упозоравао да ништа није готово. После истог резултата у Београду и испадања након продужетака, одједном, према делу јавности, у Звезди ништа не ваља. Али, у спорту, у фудбалу, неко мора да изгуби и овог пута смо то били ми, али играмо и борићемо се и даље. Заштитићемо екипу и стручни штаб и пружити им подршку јер Звезда је још у Европи. Позивам све навијаче да помогну тиму на сваком мечу који следи и да пруже подршку какву су пружали у свим претходним мечевима – домаћим и међународним – каже председник Црвене звезде.

Мијаиловић је указао и на многе позитивне ствари које су урађене у претходном периоду.

Освојили смо шампионску титулу, први пут после ко зна колико времена годину смо завршили са позитивним стањем. Приходовали смо 14 милиона евра, значајно смањили дуг клуба и били у прилици да се боримо за Лигу шампиона. Ове сезоне је неупоредиво боље јер Звезда још није поражена у стандардних 90 минута игре. Сачували смо шампионску екипу и тим је појачан практично без икаквог трошка у прелазном року играчима из озбиљних средина. Моуче је дошао из шампиона Аргентине, Канга из другог тима Русије, Руиз из трећег тима Украјине. Још цела једна генерација младих асова стасава у првом тиму, тако да сада Звезда практично има два квалитетна тима и игра добар фудбал .

Звездин председник позива на стрпљење.

У Лигу шампиона се не улази преко ноћи. Зато не треба упадати у замке тренутног расположења већ треба радити стрпљиво. Бар Звездина историја о томе речито говори. Неопходан је квалитетан и вишегодишњи рад. И мислим да навијачи у суштини то препознају. Зато их позивам да помогну тренеру, екипи и клубу својом подршком, а резултати неће изостати – уверен је Звездин председник, који је објаснио и ситуацију око Луиса Ибањеза.

Ми смо договорили трансфер Луиса Ибањеза и од тих средстава практично обезбедили новац за плате појачања. Његова обавеза према Звезди је до краја европских квалификација, а одлуку о времену реалзација трансфера донеће стручни штаб – речи су Мијаиловића.

Претходни текстПочетак успешне сарадње Ал Џазире и Црвене звезде
Следећи текстЗвезда 360° | Црвена звезда – Лудогорец