Звезда поражена у продужецима

350

Фудбалери Црвене звезде су након продужетака поражени од бугарског представника Лудогореца, и на тај начин су завршили квалификације за Лигу шампиона. Црвено-бели ће нову прилику имати у плеј-офу за Лигу Европе.

Сан о учешћу у Лиги шампиона остаће недосањан и ове године за Црвену звезду. Ништа се не може замерити изабраницима Миодрага Божовића за пружено у двомечу са бугарским шампионом. Срце пуно, а душа празна. Од првог минута видело се да црвено-бели желе да оставе последњи атом снаге и обрадују око 50 хиљада навијача на стадиону „Рајко Митић“. Дуго у Љутице Богдана није владало такво интересовање за један меч.

Позитиван резултат у Разграду, као и игра у Бугарској давали су свим Звездашима наду да је пласман у плеј квалификација за најелитније континентално такмичење реалност. Још када је бајку у 17. минуту продужио Доналд маестралним голом, ретко ко је помислио да ће сигуран учесник Лиге Европе бити Лудогорец.

Шеф стручног штаба Миодраг Божовић извео је исти састав као и у Разграду. Борбено, пожртвовано од првог минута јурнули су момци у црвено-белом ка голу Стојанова. Резултат свега био је погодак Холанђанина и ерупција одушевљења на највећем српском стадиону. Међутим, славље је било кратког даха. Готово идентично као у Разграду Кафу се осам минута касније ушуњао међу дефанзивце Црвене звезде, поновио слалом и матирао Кахримана.

Након тог поготка осетио се пад самопоуздања код фудбалера Црвене звезде који је пет минута пре одласка на одмор казнио Валдерсон својим првим од укупно три поготка колико је постигао. Утисак је да је голман црвено-белих могао боље да реагује.

До полувремена још два узбуђења. Прво је са играчем мање остао Лудогорец након искључења Пластуна због два жута картона. У том моменту мало ко је очекивао да ће у наставку снаге бити поравнате. Нажалост, Канга је скупо платио непромишљеност и у току полувремена зарадио директан црвени картон.

Друго полувреме почело је опрезније са обе стране. Миодраг Божовић посегнуо је за адутом са клупе Хугом, и тај потез му се исплатио. Упорни Португалац је испратио једну одбијену лопту голмана Стојанова, стигао први до ње, и када му је преостало само да је ћушне у гол, фаулиран је. Најстрожу казну сигурно је извео Ибањез и вратио ствари на почетак. До краја меча Доналд је имао покушај да одлучи победника у регуларном току, али је шутирао превисоко. Тим који иде даље није био решен у 90 минута. Али јесте у 97. Играо се трећи минут првог продужетка када је Валдерсон утрчао иза Ибањеза и постигао трећи гол за свој тим. Слаба утеха је то што је погодак постигнут из офсајда. Коначно, у 97. минуту исти фудбалер постиже хет-трик и ставља тачку на овај сусрет.

На крају 4:2. Даље иде Лудогорец а Црвеној звезди остаје још један двомеч и покушај да се избори учешће у другом по квалитету европском такмичењу, Лиги Европе. И тај пласман представљао би велики успех.

Црвена звезда – Лудогорец 2:4 (2:2)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 50.000. Судија: Лука Банти (Италија). Стрелци: Доналд у 17′ и Ибањез у 62′ за Црвену звезду, а Кафу у 24′ и Вандерсон у 40′, 92′ и 97′ за Лудогорец.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Рендулић, Фибел, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Канга, Срнић, Моуче, Катаи.
Резерве: Супић, Петковић, Луковић, Ристић, Руиз, Виеира, Сикимић.

Лудогорец: Стојанов, Натанаел, Моти, Пластун, Минев, Абел, Дјаков, Марселињо, Кафу, Вандерсон, Кешеру.
Резерве: Борјан, Сисињо, Паломино, Жуниор, Лукоки, Мидидјан, Саша.

Претходни текстИво Андрић изабран за почасног председника КК Црвена звезда
Следећи текстБожовић: Превише глупих грешака