Омладинци освојили Базел!

207

Омладинци Црвене звезде победници су турнира у Базелу у којем је учешће узело много познатих и великих клубова.

Црвено-бели су жребом стављени у групу са торинским Јувентусом, Хамбургом и Спортингом из Лисабона, док су другу групу чинили домаћин Базел, потом бразилски Флуминезе, Фулам и швајцарски Аеш.

У првом колу групне фазе црвено-бели су поражени од Јувентуса у последњим тренуцима утакмице, резултатом 3:2. Ипка, већ у наредном колу, убедљиво је савладан немачки ХСВ (3:0), а пролаз у полуфинале оверен је против Спортинга – 2:0.

Црвена звезда је као другопласирана у групи у полуфиналу чекала Базел, а у мечу за који су многи мислили да ће бити неизсвестан, омладинци Црвене звезде прегазили су вршњаке из Базела и славили победу 4:0. У другом полуфиналу, Флуминезе је савладао Јувентус са 1:0, тако да су се у финалу нашли српски и бразилски представник.

Још једна сјајна партија Звездиних омладинаца виђена је у финалу, а резултат је на крају гласио 3:0. Један од најистакнутијих појединаца у нашим редовима био је Лазар Романић, а посебно вредан податак је и тај да су црвено-бели турнир освојили уз фантастичну гол разлику – 14:3.

Претходни текстНавијачи, дођите раније на стадион!
Следећи текстЗвездине даме почеле припреме