Божовић уочи меча са Лудогорецом

100

Још нешто више од 24 сата остало је до тренутка када ће Београд и Маракана постати центар света за све Звездаше. Реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона игра се сутра, 2. августа, на стадиону „Рајко Митић“ са почетком од 20:30.

О припремама за овај меч говорио је тренер Црвене звезде, Мидораг Божовић.

Годину дана смо се борили да дођемо у ситуацију да играмо једну овакву утакмицу. Велико је задовољство што су играчи успели да доведу коуб до овог момента. Овом победом можемо да обезбедимо Лигу Европе, можда и да се надамо нечему вишем. Неће бити лако, противник је квалитетан и радиће све што је у њиховој моћи да направе резутлат, али надам се да ћемо имати више снаге и среће. Играћемо на победу, а до ње се може доћи на разне начине. Није битно како, битно је да извучемо добар резултат који нас води даље. Не бих ову утакмицу прогласио утакмицом деценије, столећа, а то увек радимо на овим просторима. То је утакмица која може много да нам донесе, а не може клуб да престане да функционише ако не дај Боже не победимо – рекао је Миодраг Божовић.

Утисак новинара је да је Црвена звезда била ближа победи у Бугарској, док тренер Звездиног сутрашњег ривала мисли другачије.

Лакше је хладне главе анализирати утакмицу. Чињеница је да је Лудогорец био бољи у првом полувремену. Имали су иницијативу, али, без неких стопостотних ситуација. Постигли су гол, али у другом делу смо ми били бољи и код резултата 2:1 смо имали пар контранапада где смо морали боље да одиграмо. Могли смо да постигнемо и трећи гол и доведемо их у незгодну ситуацију. Мислим да је резултат 2:2 био најмање реалан.

Звездином тренеру се не допада то што се око стадиона ствара атмосфера као да је ова утакмица историјска.

Прошао сам толико утакмица и могу да поновим да сам срећан што смо дошли у ову ситуацију. Желим да пренесем то на играче, да не би било нервозе. Атмосфера око стадиона је таква као да ће да буде смак света. Код мене нема толико притиска, а играчи верујем да осећају притисак. Публика може да буде тај 12. играч као што је увек била и да нам помогне да прођемо даље. До сада, као тренер, био сам три пута у финалу Купа, као играч једном, и пенали се никад не вежбају, пенали се шутирају главом, а не ногом. Надам се да нећемо шутирати пенале – рекао је Гроф, истакавши да нема дилеме око састава тима.

Звездин тренер је замољен да прокоментарише странце, и њихову улогу у стварању Звездиних резултата.

Када се нешто направи, неки мали успех, а ово је за нас мали успех, одмах почињу да се јављају они који су завидни и почиње прича о Звездиној деци. Жао ми је што нема толико Звездине деце као што би требало, дај Боже да Звезда може да игра само са играчима из своје школе и да прави резултате, али то ни у свету није могуће. Ни велики клубови не могу тако, сви играју са већином играча који нису поникли у њиховим школама. Странци су нам помогли. Могу да поменем једног који је потпуно променио нашу игру и повезао редове, а то је Мичел Доналд. Имали смо добре појединце, али нисмо били оркестар, док се он није појавио. Ибањез је био један од најбољих играча, као и Хуго Виеира. Треба да радимо још и треба доводити странце који праве квалитет. Наше утакмице углавном нису досадне – рекао је Божовић.

Претходни текстПрограм утакмице са Лудогорецом
Следећи текстНавијачи, дођите раније на стадион!