Реми црвено-белих на старту Супер лиге

125

Као и много пута у досадашњој историји фудбалери Црвене звезде нису успели сезону у националном првенству да започну победом. Али, пре описа игре и узбуђења, мимо правила вест о утакмици најтрофејнијег српског клуба и Напретка треба започети оним што се десило након последњег судијског звиждука. Најватреније присталице црвено-белих на северној трибини испратили су играче у свлачионицу кореографијом и песмом. Орило се Топчидерско брдо подршком Делија упућену својим љубимцима пред пут у Разград на меч 3. кола квалификација за Лигу шампиона. Сигурно је да је Луковићу и друговима упумпана нова ињекција самопоуздања и вере о остварењу деценијског сна и пласману у неко такмичење под окриљем УЕФА…

А о вечерашњој утакмици на стадиону „Рајко Митић“ има такође штошта да се издвоји. И у трећи званични меч у новој сезони Црвена звезда је ушла из минуса. С тим што је овога пута заостатак износио два, а не један погодак као у сусрету са Малтежанима. А није тако изгледало у старту. Крилни нападач Славољуб Срнић у размаку од 10. до 12. минута пропустио је две изгледне шансе. Оба пута шутирао је из непосредне близине, међутим његове покушаје осујетили су голман и дефанзивци гостију добрим интервенцијама. И када се очекивало да се напади ка голу Крушевљана наставе, српски шампион је стао. Истина је да се играло на половини гостију, али без изразитих прилика. Како је време одмицало Напредак је дошао до даха и на изненађење свих, предности. Грешку одбране искористио је Гобељић и рутински савладао Кахримана. Играо се 42. минут и није било времена за поправни до полувремена.

На почетку другог дела нови шок. Једном изречена изјава тренера Божовића да екипа која прими гол пре одласка у свлачионицу, обично прими још један када изађе из ње, испоставила се као тачна. Нови неспоразум у последњој линији црвено-белих казнио је Вукановић, резервиста крушевачког тима.

Тек тада, схвативши да је враг однео шалу, заиграли су играчи српског шампиона налик ономе како су то чинили у претходној сезони. Из све снаге повукао је Плавшић и маестралним голом на истеку једног часа игре преполовио предност противника. На изненађење многих и негодовање са трибина омалени везиста одмах након гола, изашао је из игре. Заменио га је Моуче.

Ређале су се прилике, Сикимића, Хуга, Руиза. Изједначење је стигло десет минута пре краја. Управо је поменути Моуче центрирао са десне стране а ветеран Сикимић главом лопту закуцао у гол.

Неправедно би било не споменути да су Крушевљани у два наврата били у колосалним шансама, али нису успели да постигну трећи гол. У самом финишу, Ле Талек је имао зицер главом, али је лопта баш као и атрактивног покушаја Хуга маказицама завршила неколико сантиметара поред стативе. Када се све анализира, можда је реми и најправеднији исход иако су обе екипе имале прилику да славе.

У стартној постави нашло се само четири фудбалера који су играли реванш против Валете и дефинитивно је јасно да је тренер Божовић данас свесно из тима изоставио неколицину стандардних фудбалера како би се одморили пред сусрет у Разграду.

А меч истине се примакао. Остала су још четири дана за припрему и борбу са бугарским шампионом за место у завршној рунди борбе за Лигу шампиона.

Ај’ па пукни зоро…

Црвена звезда – Напредак 2:2 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 6.550. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Плавшић у 60′ и Сикимић у 81′, а Гобељић у 42′ и Вукановић у 47′ за Напредак.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Фибел, Ристић, Ле Талек, Полетановић, Плавшић, Срнић, Руиз, Сикимић.
Резерве: Супић, Цветковић, Рендулић, Анђелковић, Бабунски, Моуче, Виеира.

Напредак: Петровић, Варга, Пројић, Симоновић, Фримпонг, Шљивић, Маркоски, Вулић, Гобељић, Урошевић, Ндијае.
Резерве: Јанковић, Илић, Вукановић, Бељић, Јесе, Филиповић, Лемајић.

Претходни текстЗвезда угостила десеточлану породицу
Следећи текстБожовић: После свега, добро је