Божовић пред Напредак

80

Нову сезону Суперлиге Србије отвориће два екипе које су претходне године, свака у свом рангу такмичења, освојиле прво место. Црвена звезда и Напредак ће се састати на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру првог кола сутра, 22. јула, од 20 часова.

Тренер Миодраг Божовић очекује добар старт своје екипе и у домаћем првенству.

Први је меч у шампионату и морамо да дамо све од себе да победимо и да направимо добру атмосферу пред утакмице које нас очекују у квалификацијама за Лигу шампиона. Сигурно нам неће бити лако јер ниједан почетак није лак. Напредак ће учинити све да на премијери у Суперлиги направи изненађење, али надам се да им то нећемо допустити. Наш посао је да освојимо три бода. Много је битно да побеђујемо сада јер са победама долази и самопоуздање. Зато нам је најважније да добро стартујемо и у домаћој лиги. Понављам, неће нам бити лако јер су обично екипе које тек уђу у виши ранг такмичења врло мотивисане на почетку. Требаће нам снаге да победимо њихов мотив – рекао је шеф стручног штаба.

Звезда ће наступати у нешто измењеном саставу у односу на прошле две утакмице.

Већ су две такмичарске утакмице иза нас и биће промена у екипи. Неке играче ћемо морати да одморимо, зависи ко се како осећа. За разлику од прве две утакимице, овај пут ће се на терену наћи Петковић и Плавшић. Ове сезоне нам је свкако примарна одбрана титуле. Шта год да се деси у квалификацијама ако не освојимо поново титулу то би био неуспех. Дуго нисмо играли квалификације и немамо више добар рејтинг у Европи. Морамо да побеђујемо, освајамо титуле и што даље стигнемо у квалификацијама да би следећих година било лакше.

С обзиром на то да су прошле сезоне наступали у Првој лиги Србије, Напредак је блага непознаница нашем тиму.

Нисам гледао Напредак прошле сезоне, али знам играче који играју за њих. Добро ћемо се припремити јер нису наивна екипа. Имају искусне играче, неке повратнике из иностранства. Пре свега мислим на Шљивића и Марковског који је играо и за Звезду. Ту је Ибрахим Дие који је у Првој лиги Србије дао десет голова и сигурно нису за потцењивање.

Искусни стручњак осврнуо се и на утакмице у квалификацијама за Лигу шампиона.

Прошло је маоло времена од утакмице и слегли су се утисци. Сви говоре да смо победили неки мали тим са Малте, а заправо у њиховој екипи је најмање Малтежана. За њих највише наступају Аргентинци и Италијани. Можда су били и најтежи противници из првог кола и нормлно је да смо допустили грешке које смо стално имали. Сви гледају само два централна играча у одбрани. Има ту мало претеривања што се тиче њихове кривице јер екипа се и брани и напада колективно. Ако има притиска на одбрану то значи да напрачи и везни ред нису одрадили цео посао како треба. И бекови нам често иду напред тако да штопери остају на ветрометини и у тешком су положају. Имамо шта да исправимо до утакмице у Бугарској. Многи виде Лудогорец као фаворита у предстојећем двомечу, а мени је најдраже што њихови играчи и тренер тако гледају. Драго ми је што су нам се обрадовали – закључио је Миодраг Божовић.

Претходни текстКузмић: Звезда је огроман изазов и мотив
Следећи текстБесплатне сезонске за колекционаре