Представљен Стефан Илић

89

Још један шампион са Новог Зеланда постао је члан Црвене звезде. Млади нападач Стефан Илић представљен је данас на стадиону „Рајко Митић“.

Стефан је рођен 7. априла 1995. године. Његов развојни пут је готово идентичан као онај који је прешао Стефан Милошевић. Почетак у Црвеној звезди, прелазак у млађе категорије Партизана и потом одлазак у Спартак. За Суботичане је одиграо 65 утакмица, а прошле сезоне постигао је седам голова. Један је од најперспективнијих младих нападача наше земље. Члан је златне генерације која је постала првак света на Новом Зеланду. Велике наде полажемо у Стефана и верујмо да ће показати зашто смо га довели – рекао је спортски директор Блажа Раосављевић.

Стефан Илић је захвалан људима из клуба на указаном поверењу и шанси коју су му пружили.

Велика ми је част што сам дошао у наш највећи и најтрофејнији клуб. Трудићу се да на тренинзима покажем што више, напорно ћу радити како бих се наметнуо тренеру. У каријери сам играо и левог и десног везног, али најбоље се осећам као нападач. Ипак, на тренеру је да одлучи на којој позицији ћу наступати. Конкуренција у екипи је јака, али ја сам млад играч и биће ми част да учим од овако великих и успешних фудбалера. Позив Црвене звезде се не одбија. Овде сам био као јако млад, две године сам тренирао у петлићима. Сваком играчу значи када дође у екипу и познаје саиграче од раније. У Спартаку сам играо са Стефаном Милошевићем и Срђаном Плавшићем, познајем Михаила Ристића из репрезентације и још неке играче – рекао је Стефан Илић.

Звездино ново појачање носиће број 95 на дресу.

Тај број носио је и Предраг Рајковић који ми је јако добар друг. Изабрао сам га и зато што је то моје годиште – завршио је млади нападач.

Претходни текстПочео дечији камп у Термама Чатеж
Следећи текстКузмић: Звезда је огроман изазов и мотив