Србија освојила Светску лигу!

79

Мушка сениорска репрезентација Србије освојила је титулу победника Светске лиге, први пут у историји! Србија је у финалу Финалног турнира Светске лиге 2016, савладала Бразил са 3:0, по сетовима 25:22, 25:22 и 25:21, после 85 минута игре.

Марко Ивовић, примач Србије, проглашен је за најбољег играча (МВП) и најбољег нападача Финалног турнира Светске лиге, а Срећко Лисинац за најбољег блокера. Ненад Голијанин, председник ОСС, предао је Лисинцу трофеј за најбољег блокера, а др Ари Граса да Силва Фиљо, председник ФИВБ, предао је трофеј за најбољег играча Марку Ивовићу, а Драгану Станковић, капитену Србије, трофеј намењен победнику Светске лиге.

Од играча Црвене звезде за репрезентацију Србије на Финалном турниру Светске лиге наступао је Александар Околић, док је улогу помоћног тренера Николи Грбићу обављао тренер црвено-белих Драган Кобиљски.

Чланови екипе Србије у Светској лиги ове године били су и Максим Буцуљевић, Немања Јаковљевић и Александар Благојевић, а од некадашњих одбојкаша Црвене звезде наступали су капитен Драган Станковић, Невен Мајсторовић и Томислав Докић. Тим менаџер репрезентације Србије је спортски директор црвено-белих Ласло Лукач.

Претходни текстНиколићева бронзом обрадовала и на ГС у Тјумену
Следећи текстЈасмин Халили освојио 4. место на ЕП за јуниоре