Нова победа црвено-белих у Словенији

59

Наши фудбери одиграли су последњу контролну утакмицу на припремама у Термама Чатеж, и са још једном победом се враћају у Београд.

Ни мало пријатно време за игру као да је утицало на обе екипе након првог звиждука судије. Играло се доста на средини терена, без већих узбуђења, али је лопта била углавном код црвено-белих. Ипак до 18. минута није било већих узбуђења, а покушавало се углавном преко леве стране где су били Милошевић и Руиз. Ни противник није имао озбиљнијих претњи, па капитен на овом мечу, млади чувар мреже, Вићић, није имао пуно посла.

У већ поменутом минуту прво озбиљније дешавање пред голом Радомља и једна лопта погађа њиховог дефанзивца у руку, а судија свира најстрожу казну. Бабунски је преузео одговорност и било је 1:0 за Звезду. То као да је био знак играчима у зеленим дресовима да крену мало озбиљније у нападе. Преузели су иницијативу и имали неколико прилика и полу-прилика. Треба истаћи стативу у 28. минуту игре, и једну добру интервенцију нашег голмана.

Када су сви мислили да ће судија свирати крај првог дела игре, наши играчи су изборили корнер са десне стране. Стрелац првог гола прецизно је центрирао, а највиши је био Рачић који погађа главом за 2:0. Одмах затим се отишло на одмор.

Није много мењао тренер Божовић на овој утакмици, па су обе измене извршене у паузи. Анђелковић је ушао уместо Руиза и добио капитенску траку, а Станковић је на голу заменио Вићића.

Друго полувреме је донело нешто више узбуђења, а наши фудбалери су углавном покушавали са дистанце. Луковић је добро извео један слободан ударац са око 25 метара, Илић и Вучићевић су покушавали са ивице казненог. Ипак први су до гола у наставку стигли играчи Радомља. Након корнера са десне стране главом погађа Игор Барукчић и то је 2:1.

Није прошло много времена и Звезда је опет дошла до два гола предности. Оно што му није прошло пар минута раније, сада јесте. Бабунски је након соло продора ушао у казнени простор и прецизно шутирао за 3:1.

Након овог, испоставиће се последњег гола, било је још неколико полу-прилика на обе стране, а истичемо шансу Анђелковића који се и сам изборио за њу, али је голман добро реаговао.

На крају, победа Звезде над Радомљем од 3:1 за крај припрема у Термама Чатеж. Ипак, то није све с обзиром да ће сутра пред полазак за Београд бити још један тренинг и то од 10 часова.

Црвена звезда – Радомље 3:1 (2:0)
Стрелци: Бабунски у 19. (Из једанаестерца) и 65. и Рачић у 48. минуту за Звезду, Барукчић у 63. минуту за Радомље. Стадион у Термама Чатеж. Гледалаца: око 80

Црвена звезда: Вићић (капитен), Паркер, Рачић, Мичел, Милошевић, Андрија Луковић, Илић, Бабунски, Руиз, Јовељић и Вучићевић. Играли су још: Станковић и Анђелковић.

НК Радомље: Андрић, Кумер, Зукић, Караматић, Анђелковић, Барукчић, Шипек, Османај, Церар, Стоилковић, Нунић. Играли су још: Јаковљегић, Јазбец, Југовар, Прим.

Претходни текстПабло Моуче: Узвратићу навијачима љубав
Следећи текстКрај припрема, из Терми Чатеж у Европу