Пабло Моуче: Узвратићу навијачима љубав

81

Пред старт европских изазова Црвена звезда добила је велико појачање.

Аргентинац Пабло Моуче представљен је у медија центру стадиона “Рајко Митић“.
 
Пабло долази на позајмицу од годину дана са правом откупа уговора уколико након сезоне обе стране буду задовољне. Рођен је 11. октобра 1987. године у Буенос Ајресу, почео је каријеру у Естудијантесу, а наставио са 16 година у славној Боки јуниорс. Од 2012. године наступао је две сезоне за турски Кајзери после чега га је откупио један од највећих бразилских клубова Палмеирас. Последњу полусезону провео је у аргентинском Ланусу са којим је освојио сампионску титулу. У каријери је три пута освајао аргентинску лигу и једном Куп Бразила. Красе га брзина, агилност и добар центаршут са обе ноге – рекао је Стефан Пантовић.
 
Ново појачање каже да је јако задовољан по доласку у Београд.
 
Вема сам срећан што сам дошао у тако велики клуб као што је Црвена звезда. Захвалан сам на поверењу које ми је овако озбиљан клуб указао. Знам да има велике амбиције да опет игра Лигу Шампиона. Даћу свој максимум да помогнем екипи и као играч и као човек. У нападу могу да играм и лево и десно, као и на спољној позицији. Звезда има славну европску историју и знам да овде могу да се развијем као играч. Ово је изузетно важна епизода у мојој каријери. Добијао сам доста порука на друштвеним мрежама последњих недеља од Звездиних навијача. Срећан сам што имам лепу добродошлицу од њих.  Желим да им се одужим својим добрим партијама. Навијачи Боке су слични Делијама. Прате клуб стално, на свакој утакмици и то је један од разлога због којих сам дошао – рекао је Пабло Моуче.
 
Моуче каже да је спреман за предстојећа европска искушења.
 
Имао сам европска искуства у турском Кајзерију, али ово ће бити далеко већи изазов јер долазим у највећи српски клуб. Имамо прилику да заиграмо Лигу шампиона или Лигу Европе и то је велики мотив за све нас. Пропустио сам први део припрема, али не мислим да ће ми то много сметати. Добро се осећам, тренирао сам и имам велику жељу. Ипак није све у физичкој форми, много тога доноси и жеља и залагање на терену тако да верујем да ћу бити спреман за све изазове који предстоје – рекао је Пабло.
 
Моуче ће поново имати прилику да буде у тиму са Луисом Ибањезом.
 
Себе сматрам срећником што сам толико дуго играо са њим и што га познајем. Причао ми је много о Звезди и о томе колико је ово велики клуб. Не само што је добар играч, Ибањез је сјајан момак са великим срцем. Већ сте сви упознати са тим колико је он квалитетан играч и знате колико је дао Звезди – поручио је Моуче.

Претходни текстПретпоследњи тренинг: Ле Талек у строју
Следећи текстБојичић у Шпанији