Промоција женског фудбала на Маракани

87

Сарадња између Црвене звезде и женског фудбалског клуба је данас, 7. јуна, озваничена у медија центру стадиона “Рајко Митић”.

Женски фудбалски клуб постоји од 2011. године, а од данас је и званично под окриљем Спортског друштва Црвена звезда.
 
Ово је велики дан за наш клуб. Пре пет година, када смо пошели са радом, знао сам да ће наш клуб представљати прекретницу у женском фудбалу у Србији. Мушки клуб све ове године пружа велику подршу својим колегиницама и морам да истакнем велику захвалност због тога. Ми смо млада и перспективна екипа. Напоран је рад пред нама, али учинићемо све да наредне сезоне будемо прваци Србије – рекао је тренер ЖФК Црвена звезда Дарко Стојановић.
 
Председник Светозар Мијаиловић је увек пружао подршку свим активностима у оквиру Црвене звезде.
 
Звезда је у својој филозофији увек имала једну мисао – борба за највиши пласман и сигуран сам да су девојке тога свесне. Фудбал се не дели на мушки и женски, иста правила важе за оба пола. Наша мушка селекција је постигла у својој историји резулт који објективно представља мотив за све генерације спортиста у оквиру нашег клуба сада и у будућности. Очекујем да и девојке пођу путем успеха и да се уврсте у ред клубова који ће бити шампиони Европе и света. Верујем да оне то могу и желим им много среће на том путу – поручио је председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић.
 
Да ЖФК брине о здрављу свих фудбалерки потврдио је Миљко Ристић, доктор и члан Управног одбора женског клуба. Он је истакао да ће пред почетак сезоне сви спортисти чланови Црвене звезде проћи детаљне лекарске прегледе.
 
Председник ЖФК–а зна колико име Црвене звезде може да допринесе популаризацији женског фудбала.
 
Женски фудбал у Србији је у благој медијског илегали и због тога овај догађај има још већи значај. Црвена звезда је велики бренд и самим тим што смо део њега ми морамо да будемо покретач женског фудбала у нашој земљи. Око 150 девојака од седам година до првог тима свакодневно тренирају у нашем клубу. Имамо три такмичарске селекције – развојну лигу, Б тим и први тим. Сусрећемо се са много проблема, али захваљујући томе што у управи и стручном штабу имамо велике ентузијасте овај клуб опстаје. Не кријем да имамо велике амбиције, од девојака очекујемо прво место у домаћем првенству и пласман у лигу шампиона – поручио је председник ЖФК Црвена звезда Света Мирковић.
 
Поред фудбалерки и чланова управног одбора женског клуба промоцију овог спорта подржали су и асови Црвене звезде Здравко Боровница и Владимир Петровић Пижон.
 
На крају конференције Иван Бекјарев, члан Управног одбора женског фудбалског клуба, истакао је жељу да ЖФК Црвена звезда достигне славу и успехе које је у историји  имао мушки клуб.

Претходни текстСтрабаг и Звезда продужили сарадњу
Следећи текстИзабрана нова Скупштина и руководство клуба