Звезда убедљива, хет-трик Орландића

60

Након три године сарадње са Термама Чатеж, Црвена звезда је одиграла први меч у самој бањи и убедљиво славила.

Фудбалери Кршког мало су боље почели утакмицу и имали неколико удараца у оквир гола, али је капитен на овом мечу, Супић, сјајно интервенисао. Ипак пре свих ових прилика Орландић је имао добру шансу али шутирао поред гола. Наши фудбалери су затим кренули офанзивније и то више преко леве стране где су играли Милошевић и Плавшић, а расположен је био и Бабунски у средини.

Управо је Македонац начео Кршко лепим голом са 18 метара, добрим шутем по земљи на асистенцију Плавшића. Није се дуго чекало на други и трећи гол, а оба пута је стрелац био Орландић. Прво је у 19. минуту сам изашао пред голмана, а три минута касније се најбоље снашао након корнера који је извео Бабунски.

Орландић постиже хет-трик у 38. минуту када главом тресе мрежу после центаршута Петковића који је добро прошао по десној страни. Коначни резултат првог дела игре и пети гол за Звезду постиже млади Јовељић. Био је највиши у скоку после корнера Плавшића.

На полувремену су ушли Паркер, Анђелковић, Илић и Вучићевић, а на средини другог дела игре ушао је и голман Станковић.

Наставак није донео много узбуђења. Треба истаћи једну шансу Плавшића, поништен гол Вучићевића и сјајан погодак Стефанца за Кршко, где је млади Станковић био немоћан.

На крају, победа Звезде на сјајном терену у Термама Чатеж над Кршком резултатом 5:1.

Црвена звезда – НК Кршко 5:1
Стадион у Термама Чатеж. Гледалаца: 50. Стрелци: Бабунски 18. минут, Орландић 19., 22., и 38. минут, Јовељић 45. минут и Штефанац за Кршко у 77. минуту

Црвена звезда: Супић (капитен), Петковић, Рендулић, Мичел, Милошевић, Андрија Луковић, Рачић, Бабунски, Плавшић, Јовељић и Орландић.

НК Кршко: Дангубић, Крамарић, Павић, Козар, Јуречић, Шпилер, Штурм, Вуклисевић, Дусак, Стефанац и Левак

Претходни текстПротив Малтежана у квалификацијама
Следећи текстЦрвена звезда – Дарушафака на старту нове Евролиге