Гелор Конга је нови Звездин играч

74

ФК Црвена звезда је у петак, првог дана јула, представио ново појачање. У питању је дуго спомињани Гелор Канга (Конга), који је представљен у Медија центру стадиона „Рајко Митић“.

О репрезентативцу Габона говорио је пословни директор клуба, Стефан Пантовић.

Данас потписујемо уговор са још једним играчем, Гелором Конгом, који је данас у 14 часова прошао лекарске прегледе. Репрезентативац је Габона и одиграо је 26 утакмица за своју земљу. Каријеру је започео у домовини, а 2013. године је прешао у руски Ростов. Освојио је куп 2014. године, а ове године су били други у првенству. Покрива позицију офанзивног везног, али, може да се користи као крило или централни везни. Висок је 167 центиметара, чврст је у дуелима и веома борбен, има сигуран пас, добру технику и покрива велики део терена – описао је Пантовић новог фудбалера Црвене звезде.

Конга ће у Црвеној звезди наследити осмицу Марка Грујића, а уговор је потписан на две године.

Желим да се захвалим на поверењу које ми је указано. Ово ми је познато окружење јер познајем неколицину играча, и поново ћу сарађивати са тренером Божовићем. То ће ми олакшати привикавање на нову средину. Свестан сам да је клуб остварио велики успех у претходној сезони, али желим да помогнем тиму да ове године достигне још већи успех, пре свега у неком од европским такмичењима – рекао је Конга.

Габонац каже да навијачи не треба да брину.

Навијачи треба да знају да сам спреман све да урадим за тим. Знам шта се од мене очекује, и верујем да ћу бити добар. Упознат сам историјатом овог клуба, и даћу све од себе да будем и бољи играч него што сам био у Ростову. Желим да будем шампион земље у којој играм – јасан је Конга.

Иако је имао финансијски добре понуде, дојучерашњи фудбалер Ростова је одабрао Црвену звезду, из више разлога.

Имао сам понуде из Француске и Турске, али пре свега из самог Ростова који је желео да ме задржи. Ипак, одлучио сам се за Црвену звезду због њене историје и жеље да играм у Европи – каже Конга.

Претходни текстСезонске карте и у петак у претпродаји
Следећи текстФилип Манојловић на позајмици