Одржана седница Скупштине клуба

83

МРК Црвена звезда је у уторак, 28.јуна, одржала редовну седницу Скупштине клуба.

Скупштина клуба одржана је у прес сали СД Црвена звезда. Скупштином су заседали председник клуба Мирко Бутулија и председник Скупштине клуба, Горан Тукић.

Након усвајања дневног реда, уследила су и усвајања органа клуба, финансијског извештаја. Извештаје о раду су поднели и председник клуба, Надзорни и Управни одбор, а усвојен је и план и програм клуба за 2016.годину.

Досадашњи председник Скупштине клуба, господин Горан Тукић је поднео оставку на своју позицију и постао председник Надзорног одбора, како би се више посветио клубу. Нови председник Скупштине клуба је господин Данило Ђаковић.

Председник клуба, господин Мирко Бутулија је поднео извештај о раду и напоменуо да је МРК Црвена звезда први пут након више од 20 година годину завршио у плусу и пословао у добитку од 386.218,00 динара. Председник је у излагању истакао да је по доласку у клуб поставио трогодишњи план, чији су циљеви били у првој години опстанак клуба, у другој години финансијска стабилизација клуба, и у трећој години шампионска титула. Уколико титула не дође у Љутице Богдана, председник је најавио оставку и повлачење.

„Када смо пре три године дошли у клуб, стање је било тотално другачије. Поставили смо трогодишњи план. У првој години је било најважније да изборимо опстанак. У другој години је било зацртано да финансијски опоравимо клуб. У трећој години желимо шампионски титулу. За наредну годину је циљ титула. То је циљ о коме смо Ненад Перуничић и ја много причали, и мој лични циљ. Уколико то не остваримо, сматрам то личним неуспехом и мој морални чин је да одем из клуба и то препустим неком другом. Прва два циља смо максимално остварили. Клуб је у плусу после више од 20 година. Ја нисам навикао на неуспехе и трудим се да будем реалан. Након свега што смо прошли и урадили то је логичан след догађаја.“

Председник је додао да ће буџет за наредну сезону бити 10-12% већи него прошле, као и да играчи који су дошли и они са којима се преговара око доласка улазе у оквир буџета и да неће бити пробијања зацртане суме и задуживања. У пројектованом буџету је и сервисирање обавеза које је клуб дужан.

Тренер Ненад Перуничић се захвалио пријатељима клуба на помоћи у тешким годинама, преузео одговорност за остварене резултате у плеј-офу и сложио се са председником клуба да је титула циљ наредне сезоне.

„Хвала свим пријатељима, господи Човићу, Тодорову, Виктору Јеленићу и нашем ватерполо клубу на великој и несебичној подршци и донацијама. Пријатељима који су давали приватне донације. Хвала вам што сте нам помогли да истрајемо у борби за гиганта, какав је РК Црвена звезда. Пре три године нисам као највећи оптимиста могао да замислим да ћемо из оног кошмара доћи у ову ситуацију, да будемо у плусу. Звезда је сада свемирски удаљена од те ситуације. Хвала свима који су све ове године били уз мене. Хвала председнику и УО.

Ја сам бирао играче и ја апсолутно преузимам одговорност за резултате у прошлој сезони, моја одговорност је увек највећа. Слажем се да је титула циљ и то је оно што ме покреће и мотивише. Ја од изазова никада нисам бежао и то желим. Тако је било и док сам био играч. Пуно сам разговарао са председником о томе и то смо поставили као циљ. Ако не успемо, време је да дође неко ко ће променити ствари на терену и донети трофеје. Све сем титуле је мој велики пораз. Ово је Црвена звезда, авангарда, много велики клуб, једини клуб који је освајао трофеје у свакој држави, а сада смо осам година без трофеја и то мора да се промени. Не прихватамо ништа мање. Скроман квалитет тима из прошле сезоне да је био здрав до краја, сви би тешко излазили на крај са нама. Као што је и председник рекао, сви играчи који су дошли и који ће доћи биће у оквиру буџета и спремамо се за наредну сезону, у којој је циљ титула шампиона. Прави се екипа од добрих играча, иако постоје екипе којима финансијски не можемо парирати, имамо репове из прошлости, али признајем само терен и суров рад. То је једино мерило.“

У извештају Надзорног одбора који је обављао контролу финансијског пословања према статутарној надлежности, госпођа Снежана Спасеновић је потврдила да је клуб у 2015.години пословао у добитку од 386,218.00 динара. У 2015.години су исплаћена сва заостала дуговања из претходних сезона, успостављена је финансијска стабилност, као и да се месечне текуће зараде исплаћују редовно.

Председник клуба је дао генерални предлог да једанаести члан УО буде представник навијача. У наредном периоду ће се донети коначна одлука. Према статуту места у УО има за 15 чланова, а остала места попуниће особе које су спремне да озбиљније помогну клубу.

Претходни текстСезонске у претпродаји још три дана
Следећи текст„Припрема“ Руиза уочи припрема