Руиз потписао!

63

Црвена звезда је у уторак, 28. јуна, добила велико појачање.

Након више дана ишчекивања, навијачи Црвене звезде могу да одахну – Џон Руиз је потписао за Црвену звезду. Њега је пред медијима представио пословни директор клуба, СТефан Пантовић.

Имам велику част да представим једно од највећих појачања у овом прелазном року не које рачунамо посебно у утакмицама квалификација за Лигу шампиона. Џон Руиз је рођен 10. јануара 1994. године, поникао је у највећем клубу у својој домовини Депортиву Саприса за који је дебитовао са 17 година. Исте године наступао је на Светском првенству за играче до 20 година, где је постигао три гола. Потом је прешао у тадашњег француског шампиона Лил 2012. године. Био је на позајмици у белгијском Остендеу, а прошле сезоне играо је за Дњепар. Најбоље се сналази на позицији крилног нападача, али може да одигра и као најистуренији играч у формацији 4-3-2-1. од играчких карактеристика га красе брзина, борбени дух и одличан ударац – рекао је Стефан Пантовић.

Први утисци младог Костариканца су позитивни.

Осећам се веома лепо што сам дошао у један велики клуб који је остварио невероватне успехе у својој историји. Трудићу се да помогнем екипи колико год могу. Имао сам већ све информације о клубу, знао сам да је одлична атмосфера у екипи и да овде сви имају велике амбиције тако да ћу се трудити и дати све од себе да помогнем екипи – рекао је Руиз,

Много финансијски јачих клубова интересовало се за њега, али је одабрао Црвену звезду.

Најважније приликом одабира клуба у коме ћу наставити каријеру било ми је то што Звезда има велике амбиције, жели улазак у Лигу шампиона и то ми је било пресудно. Сматрам да могу да помогнем екипи у томе. Сви остали клубови су говорили о новцу, док је једино Звезда у први план истицала фудбал и амбиције тима. Захвалио бих се свим људима са којима сам контактирао у поретходном периоду, сви су били изузетно љубазни према мени и помогли ми да донесем праву одлуку – говори Руиз.

Руиз је током каријере играо раме уз раме са неким великим играчима.

У Лилу сам тренирао са великим фудбалским именима. Од њих сам научио да тренирам много више и много квалитетније, да на свакој утакмици дајем сто посто својих могућности. Много ми је значио време проведено са њима јер су они победници и самим тим се променио мој менталитет, сада и сам имам увек победничке амбиције и тежим томе да будем што бољи. Цело искуство из француске за мене је много значајно – каже Руиз, и потврђује да се добро сналази на било којој од три позиције у нападу.

Тренутно ми је најважније да разумем систем игре Црвене звезде. Конкуренције се не плашим, здраво је да она постоји у сваком тиму. Гледао сам неке Звездине утакмице у претходном периоду. Не осећам притисак што о мени многи говоре као о највећем појачању у овом прелазном року. Осећам само неизмерно задовољство што сам овде јер фудбал је оно што највише волим да радим. Пошто ми је указана шанса у једном овако великом клубу све што желим јесте да оправдам поверење и оправдам очекивања који управа и навијачи Звезде имају од мене.

Нада се и новом позиву у репрезентацију.

Национални тим је жеља сваког играча, наравно да бих волео да што пре поново обучем дрес репрезентације. Ипак, тренутно ми је најважније да помогнем Звезди, добро се уклопим у екипу и играма на терену оправдам указано поверење – закључио је Руиз.

Претходни текстКК Црвена звезда и ЕЛ у Барселони
Следећи текстКљајић, Гачевић и Леовац у јуниорском тиму Србије