Стадион ускоро по стандардима УЕФА

128

Упоредо са појачавањем екипе и спровођењем припрема менаџмент ФК Црвена звезда напорно ради да стадион „Рајко Митић“ у европским мечевима заблиста у пуном сјају и буде достојан домаћин великих мечева којима се огромна Звездина породица нада.

Инспекција УЕФА је посетила стадион нашег клуба 26. априла о чему је јавност благовремено била обавештена. Том приликом је детаљно прегледан стадион, да би 25. маја УЕФА послала извештај са оценом стадиона Црвене звезде уз који су биле приложене инструкције шта је неопходно да се исправи како би наш клуб несметано могао да се такмичи у групним фазама Лиге шампиона или Лиге Европе уколико се на терену за то избори.

Из европске куће фудбала су тражили да наш клуб до 15. јуна достави реалан акциони план везан за побољшавање услова везаних за инфраструктуру самог стадиона и његове околине. Црвена звезда је то благовремено и врло детаљно учинила на задовољство комисије УЕФА. Због тога је УЕФА одлучила да Звезди омогући да предложене и планиране радове заврши у две фазе. Прва фаза је до 15. јула, а друга до 01. августа.

Управа и менаџемент клуба су уверени да ће клуб имати и времена и средстава да планиране радове оствари на задовољство свих. Ипак, наш клуб верује да ће у унапређењу инфраструктуре стадиона имати финансијску подршку од стране Владе Републике Србије и Фудбалског савеза Србије, јер стадион „Рајко Митић“ не користи само Црвена звезда. На нашем стадиону игра и репрезентација па ће на њему од септембра бити играни и мечеви квалификација за Светско првенство 2020. године, а исти, можда чак и виши критеријуми важе и за репрезентативне мечеве.

Управо из тог разлога клуб је послао писмо Влади Републике Србије и ФСС у коме је датaљно објашњено шта је све планирано да буде урађено и Црвена звезда овом приликом изражава уверење да ће добити подршку како би стадион „Рајко Митић“ у што краћем року испуњавао све услове прописане високим стандардима УЕФА чиме би српски фудбал у сваком смислу пуно добио.

 

Претходни текстДве пријатељске утакмице
Следећи текстПочиње летњи камп КК Црвена звезда