Победа и спектакл за крај шампионске сезоне

62

На спектакуларан начин завршена је сезона у којој је Црвена звезда показала да је најквалитетнији тим у Србији. Победом над Радничким, црвено-бели су се захвалили навијачима који су напунили стадион и одужили се фудбалерима на добрим партијама ове сезоне.

Цигани су поздравили своје шампионе! Дуго, можда и предуго је трајала сезона у којој су црвено-бели савладали све ривале, заузели прво место о нису га испуштали до краја. Сезона у којој су падали рекорди и која ће свакоме остати у дугом и лепом сећању! Свечаност која је уприличена пре утакмице је оно за шта сваки фудбалер, али и сваки навијач Црвене звезде живи! Скандирање овосезонским јунацима, а посебно тренеру Миодрагу Божовићу одјекивало је Београдом! Капитен Александар Луковић је подигао пехар који ће напокон заузети своје место у витринама најтрофејнијег спортског музеја на овим просторима.

Раднички је дошао на Маракану са жељом да победи и на тај начин обезбеди учешће у квалификацијама за европска такмичења, али инспирисану и буком ношену екипу Црвене звезде било је, вечерас, немогуће победити! Иако је Марко Петковић промашио једанаестерац у 13. минуту, осећало се у ваздуху да Црвена звезда мора и хоће да победи на последњој овосезонској фудбалској представи на стадиону „Рајко Митић“. Покушавали су Хуго, Срнић и Катаи да већ у првом полувремену доведу свој тим у вођство, али мреже нису мировале након првих 45 минута.

Лоша вест за Црвену звезду је повреда Марка Петковића који је утакмицу напустио раније. Уласком Срђана Плавшића, игра Црвене звезде добила је на лепршавости, јер је омалени везиста био и више него расположен за игру. Могао је и да се упише у стрелце након сјајног соло-продора Катаиа, али гости су успели да избаце лопту са гол линије. Међутим, у 75. минуту након доброг центаршута Луиса Ибањеза, играч који је заменио Хуга Виеиру, Петар Орландић, успео је у свом стилу да главом затресе мрежу и донесе велику радост Звездиним навијачима. Тачку на „и“ ставио је Александар Катаи у 82. минуту. Катаи се сам изборио за простор за шут, погодио је даљи угао, Црвеној звезди и дефинитивно донео победу, а себи ласкаву титулу најбољег стрелца лиге.

На крају утакмице ватромет иза јужне, а славље испред северне трибине. Црвена звезда је шампион Србије. Славље може да почне!

Црвена звезда – Раднички (Ниш) 2:0 (0:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 42.300. Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад). Стрелци: Орландић у 75′ и Катаи у 82′.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Рендулић, Луковић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Грујић, Катаи, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Цветковић, Анђелковић, Ристић, Плавшић, Бабунски, Орландић.

Раднички: Јовановић, Булатовић, Томић, Ђуричковић, Петровић, Мркић, Марјановић, Јовановић, Лакић-Пешић, Апостоловић, Булатовић.
Резерве: Коновалов, Стевановић, Л. Митровић, Ђорђевић, Тодоровић, Крстић, Н. Митровић.

Претходни текстПораз ослабљене Звезде у Шапцу
Следећи текстБожовић: Резултат за памћење