ИН МЕМОРИАМ – Милан Остојић

125

Некадашњи куглаш Црвене звезде Милан Остојић, куглашки судија – инструктор и председник Дисциплинске комисије Куглашког савеза Србије изненада је преминуо у 64. години у Београду.

По доласку из Хрватске у Београд 1992. почео је да кугла за РВИ, потом за прволигаше и суперлигаше Југопетрол и панчевачки Железничар да би играчку каријеру завршио у Црвеној звезди са којом је у сезони 2011 – 2012. освојио треће место у Супер лиги. Пре тога је са панчевачким Железничарем освојио екипну вицешампионску титулу и играо у Европа купу а овај клуб је проглашен и за најбољи железнички клуб у Србији.

На ветеранским првенствима Србије, као члан екипе црвено–белих освојио је неколико екипних титула и појединачих медаља. Последњом се окитио ове године као члан ветеранске екипе Црвене звезде, трећепласираног тима у шампионату.

Био је судија – инструктор и прошлог месеца је у Пожаревцу водио курс и лиценцирање судија. За регион „Центар“ делегирао је судије за лигашке утакмице и остала такмичења. У два последња мандата био је председник Дисциплинске комисије Куглашког савеза Србије.

На последњих 15 Шампионата света и Светских купова био је у тешкој и незахвалној улози вођа пута српских репрезентација и успевао, да огроман број обавеза везаних за организацију путовања, набавку опреме, дресова, воде за такмичења… изврши педантно и на време. Смрт га је задесила три дана пре поласка на Шамионате света у Новиград у Хрваској, у јеку припрема којима се посветио, као и увек,  пуног срца,  желећи да играчи и стручни штаб ни у чему не оскудевају.

Био је велики шармер и стицао је, где год би се нашао, за кратко веме, много пријатеља. Дуготрајна путовања аутобусом, прекраћивао је шалама, причама и анегдотама са ранијих такмичења и време је брзо пролазило. Волео је да са нашали и пецне друге, али, што је  најважније, умео је, са осмехом да истрпи и шалу на свој рачун.

Куглање му је било дуга најваћа љубав после породице- супруге Љубице, кћерки Маше и Јелене и посебно двојице унука Александера и Николаса о којима је причао са бескрајно много љубави и делио, у разговорима са пријатељима, радости њиховог одрастања.

Мало је куглаша, куглашица, спортских радника и судија у Србији, од Суботице до Краљева, који нису познавали Милана Остојића. Његовим прераним одласком, српско куглање је остало без врсног судије, спортског радника и, пре свега, доброг човека и искреног пријатеља.

Пензионисан је у рангу потпуковника Војске Србије.

Сахрана је у понедељак 16. маја у 15 часова на Новом бежанијском гробљу у Београду.

Претходни текстВиеира: Навијачи, дођите да поделимо радост!
Следећи текстПобеда омладинаца, пораз кадета