Црвено-бели убедљиви против Радника

69

Фудбалери Црвене звезде су по други пут ове сезоне тријумфовали у Сурдулици против екипе Радника, а овога пута још убедљивије неко на јесен. Након 90 минута игре, Звезда је славила резултатом 4:1.

Лоши временски услови који већ дуже време владају у нашој земљи били су разлог зашто се можда и није очекивао добар фудбал у Сурдулици. Ипак, фудбалери Радника и Црвене звезде као да су и сами били надахнути сунцем које је баш непосредно пред почетак утакмице обасјало град на југу Србије, па су приказали заиста феноменалан фудбал. Црвена звезда је у утакмицу ушла успавано, без жара и агресије, и била је кажњена већ у 10. минуту када је након поигравања капитена Александра Луковића Делетић успео да му одузме лопту, и матира немоћног Кахримана. Голман Црвене звезде је претходно неколико пута добро интервенисао, али ништа није могао да учини у 10. минуту. Радник је сасвим заслужено повео, али од тог тренутка Црвена звезда се пробудила и заиграла одличан фудбал.

Тешко је и набројати све прилике и добре нападе које је наш тим имао. Славољуб Срнић је био играч који је најчешће претио, и то главом, а фудбалери Радника су у једној ситуацији чак два пута избацивали лопту са гол линије. Са дистанце су покушавали Ристић, Ле Талек и Плавшић, али нису успевали да погоде оквир гола. Могао је и Хуго да се упише у стрелце након поигравања Симоновића који је чак седам пута пимповао лопту главом, али након одличног „лажњака“ Португалац је за мало био непрецизан. Но, један играч је обележио прву полувреме, а то је Александар Катаи. Звездина „десетка“ је најпре у 30. минуту изједначила резултат након центаршута Ристића, а исти тандем је у последњим тренуцима првог полувремена донео Звезди и предност – Ристић је додао до Катаиа који је левом ногом шутирао са око 20 метара и погодио! Резултатом 2:1 отишло се на одмор, а треба рећи да ниједан минут првог полувремена није био незанимљив.

У наставку је виђено мање прилика и нешто мирнија игра. Није било много прилика све до 56. минута када је Звезда повела 3:1. Након шута Плавшића који је био изблокиран, лопта је завршила код Хуга, а овај успева да затресе мрежу. Одмах након гола, у следећем нападу, Катаи је још једном „промешао“ одбрану Радника, снажно шутирао по земљи али и промашио. Тек тада је утакмица ушла у знатно мирнију фазу. Миодраг Божовић је средином полувремена извршио двоструку измену, па је уместо Срнића и Виеире у игру убацио Ненада Гаврића и Петра Орландића. Нешто касније, у 80. минуту, шансу је добио и млади Урош Рачић, који је на тај начин и дебитовао у Звездином дресу.

Коначан резултат утакмице поставио је Петар Орландић у 89. минуту. Плавшић је пронашао Дамјана Ле Талека који феноменално, кроз двојицу играча рачунајући и голмана асистира на другу стативу, а Орландић лако тресе мрежу. Била је ово друга победа Црвене звезде у плеј-офу, а шампиона Србије чекају још две утакмице у овој сезони.

Радник – Црвена звезда 1:4 (1:2)
Стадион: ФК „Радник“. Гледалаца: 3.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Делетић у 10′ за Радник, а Александар Катаи у 30′ и 45′, Виеира у 56′ и Орландић у 89′ за Црвену звезду.

Радник: Ристић, Миловановић, Вуковић, Симоновић, Ф. Стојановић, Арсић, С. Стојановић, Мутавџић, Путичанин, Делетић, Марковић.
Резерве: Васиљевић, Вучетић, Јовановић, Радовановић, Овусу, Н. Стојановић, Павловић.

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Рендулић, Анђелковић, Ле Талек, Ристић, Плавшић, Срнић, Катаи, Виеира.
Резерве: Станковић, Цветковић, Едсон, Рачић, Бабунски, Гаврић, Орландић.

Претходни текстЦрвено-бели сениори гостују у Железнику
Следећи текстБожовић: Растерећена игра