Гроф још две године предводи Звезду!

50

На велику радост свих Звездаша данас је тренер Миодраг Божовић продужио уговор са нашим клубом.

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ Миодраг Божовић обавезао се на двогодишњу верност клубу.

Данас имам велико задовољство да у име Фудбалског клуба Црвена звезда потпишем уговор о продужетку сарадње са најбољим тренером на овим просторима. О Грофу је много тога већ речено и написано. Сведоци смо реакције наших навијача на утакмици против Олимпијакоса где је на најбољи начин осликана сва љубав коју Звездашка јавност осећа према Миодрагу Божовићу. Из свог угла тврдим да поред себе имам изузетног човека, врхуског професионалца и великог Звездаша. Наша сарадња, прошле године у јулу, није почела баш најбоље, међутим и тада смо знали да смо на правом путу. Тражили смо само време, стрпљење, веровали смо у Грофа и његов стручни штаб, као и у играче. То стрпљење се исплатило и победник је само наш клуб. Шампионска титула освојена је на супериоран, доминантан начин као никад пре. Зато је продужетак уговора само логичан потез на том путу. Преговори су протекли глатко, брзо смо се договорили и најмање смо се бавили условима нашег тренера. Фокус је стављен на преипремање услова за што боље резултате и остварење шампионских амбиција. Свесни смо шта се од нас очекује и нећемо да дајемо велика обећања. Једино што можемо да обећамо јесте да ћемо максимално озбиљно и одговорно вршити своје функције те је данашње потписивање уговора само први корак на том путу – рекао је генерални директор Звездан Терзић.

Након што је потписао двогодишњу верност клубу Гроф је истакао да су му Звездаши приредили један од најлепших тренутака у животу.

И да сам имао неке дилеме око потписивања уговора оне су отклоњене на утакмици против Олимпијакоса. Звездаши су рекли своје, и шта сам ја могао да урадим, да одем? Нисам никако, све и да сам намеравао. Остајем овде две године, мада сви знамо да тренер остаје у клубу докле год бележи добре резултате. Надам се да ћу се задржати до краја мандата и да ће Звезда наставити да побеђује и да ћемо забележити европски успех који сви одавно прижељкујемо и очекујемо. Сигуран сам да ћемо дати све од себе да обрадујемо народ. Сви смо свесни да Звезда мора да освоји дуплу круну, да поново буде шампион и настави да доминира на овим просторима. Захваљујем се свима, а посебно морам да издвојим навијаче. Оно што сам доживео на последњој утакмици је, после рођења моје деце, најлепши тренутак у животу. У исто време, то је моја велика обавеза према њима и свима у клубу. Надам се да ћу оправдати очекивања – поручио је искусни стратег.

Новинаре је занимало колико је бољих понуда европских клубова Гроф одбио због Звезде.

За многе понуде сам читао само у новинама. Нисам одбио много понуда. Битно је рећи да у Звезди не радим за џабе, већ за плату и не могу да се жалим финансијским условима.

Гроф је говорио и о европским амбицијама које Звезда има.

Прошле године када сам долазио задак који ми је постављен био је да освојимо првенство Србије. Нико из клуба није тражио да остваримо успех у Европи јер су сви схватали да не постоји екипа која за само две године може да направи екипу за Европу. Ове године се надамо да ћемо се појачати на време, радимо све што је у нашој моћи да тако буде и верујем да ће ситуација бити боља. Не бих говорио о играчима из домаће лиге које бих волео да од следеће сезоне гледам у црвено-белом дресу јер бих им тако подигао цену. Свакако има у нашој лиги квалитетних и занимљивих играча на које ћемо обратити пажњу – рекао је Гроф.

Претходни текстЈуниори на завршном турниру Евролиге у Берлину
Следећи текстЦрвено-бели дочекују Металац у Суперлиги