Црвено-бели спектакл!

28

У пријатељској утакмици између београдских и атинских црвено-белих, виђен је добар фудбал, пуно лепих потеза, и на крају по свему приказаном реалан реми.

Дуго очекивани фудбалски спектакл завршен је на фантастичан начин. Црвена звезда и Олимпијакос су пружили изванредну фудбалску представу и задовољили око21.000 гледалаца, који су дошли да уживају у овој утакмици. Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић извео је готово најјачи састав, како би у утакмици са озбиљним европским ривалом још једном сагледао све предности и мане своје екипе.

Почетак утакмице није наговештавао оно што ће се догађати касније. Обе екипе биле су доста резервисане, и у првих пола сата мало тога је могло да се види. Међутим, финишу првог полувремена, утакмица се отворила. Све је почело у 35. минуту када је штопер Олимпијакоса неспретно реаговао, и веома силовито тукао по сопственом голу, али је опрезан био Хименес. У наставку акције, лопта је стигла до Катаиа који погађа стативу. Ипак, није дуго Црвена звезда туговала за овом приликом, јер је већ у следећем нападу повела. Била је то добра акција Петковића који је у простор избацио Срнића, а овај саставио са голом Петра Орландића који тресе мрежеу и доноси Звезди предност.

Вођство нашег клуба није трајало дуго. У 39. минуту, Олимпијакос је извео брз контранапад, а брзоноги Сантос је утрчао иза леђа одбране Звезде и прецизним ударцем савладао Дамира Кахримана. Резултатом 1:1, отишло се на одмор.

У наставку је виђена права фудбалска рапсодија. Ређале су се шансе на обе стране, меч је обиловао лепим потезима и још лепшим акцијама, оа су сви присутни на стадиону могли да уживају. Срнић је био први који је могао да затресе мрежу у другом полувремену, али није прецизно шутирао. У 53. минуту виђен је један од најлепших потеза на утакмици, у режији Александра Катаиа. Био је то контранапад Црвене звезде по левој страни, Катаи је прихватио лопту, вукао све до казненог простора где је ефектним дриблингом прошао бека Олимпијакоса, а потом још ефектније пласирао лопту у мрежу, и још једном показао каквог мајстора Црвена звезда има у својим редовима. Ипак, поново су фудбалери Црвене звезде изгубили концентрацију, и после само три минута примили су гол. Ибањез је остао сам против двојице фудбалера Олимпијакоса на левој страни, Грци су то искористили да упуте добар центаршут, а спретно је на другој стативи реаговао Касами.

Судећи по шансама које су уследиле, просто је неверовтно да је 2:2 и остао коначан резултат утакмице. Одмах након примљеног гола, Плавшић је имао стопостотну прилику, али је голман Хименез показао зашто је плаћен шест милиона евра. Чак ни велики број измена није утицао да темпо и квалитет игре опадну. У наставку утакмице, у игру су ушли Михаило Ристић, Марко Грујић, Адам Мичел, штопер са Новог Зеланда који се налази на проби у Црвеној звезди, потом Гаврић, Виеира, и млади Уроч Рачић. Олимпијакос је у завршници утакмице имао три одличне прилике. У два наврата је Дамир Кахриман сјајно интервенисао, а једном је статива била савезник, овога пута Црвене звезде. Последњу озбиљну прилику Црвена звезда је имала у последњем минуту утакмице, када је Хуго шутирао главом, али поред гола.

Током другом полувремена, цео стадион је скандирао име тренера Црвене звезде Миодрага Божовића. Гроф је отпоздравио, а скандирање се наставило и у моментима када је Звездин тренер давао изјаву за телевизију. По завршетку меча, фудбалери обе екипе пришли су северној трибини, где су били поздрављени од стране навијача Црвене звезде и Олимпијакоса. Сјајан завршетак сјајне утакмице, која ће се дуго памтити.

Црвена звезда – Олимпијакос 2:2 (1:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 21.120. Судија: Срђан Јовановић (Београд). Стрелци: Орландић у 36′ и Катаи 53′ за Црвену звезду, а Хернани у 39′ и Касами у 56′ за Олимпијакос.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Рендулић, Луковић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Катаи, Плавшић, Срнић, Орландић.
Резерве: Супић, Едсон, А. Мичел, Цветковић, Анђелковић, М. Стојановић, У. Рачић, С. Стојановић, Грујић, Бабунски, Ристић, Гаврић, Виеира.
Олимпијакос: Хименес, Ботиа, Масуаку, Салино, Миливојевић, Да Коста, Камбиасо, Фортоунис, Фустер, Хернани, Пулидо.
Резерве: Капино, Боукалакис, Домингез, Касами, Коловос, Дурмаз, Сиовас, Воурос, Цимикас, Здјелар, Пардо, Себа.

Претходни текстЦрвено-бели у глас: Феноменално!
Следећи текстБожовић: Најлепши тренутак у каријери