Нови пораз црвено-белих пред празним трибинама

80

Црвена звезда је у кратком временском року одиграла други меч пред празним трибинама и забележила је нови пораз. Војводина је успела три пута да савлада дебитанда Немању Супића, и да однесе сва три бода из Београда.

Након што је освојила 27. шампионску титулу, Црвена звезда је у оквиру 5. кола плеј-офа дочекала екипу Војводине. С обзиром на то да екипу Црвене звезде само дан касније очекује дуел против Олимпијакоса, тренер Миодраг Божовић одлучио је да на терен пошаље фудбалере који су ове сезоне имали мању минутажу. Тако се на голу по први пут нашао дебитант, Немања Супић. Штоперски тандем чинили су Едсон и млади Милош Стојановић, док су у везном реду заиграли Ристић, Грујић и Бабунски. Капитен је по први пут био Марко Грујић,а већ у 7. минуту, Гроф је морао да направи прву измену, јер се повредио Сикимић, ап је уместо њега ушао Петар Орландић.

Управо је Звездин нападач из Црне Горе имао прву прилику на утакмици. Орландић је добио идеалну лопту по земљи, али није успео да шутне како је желео. Само минут касније, Војводина је могла да казни Звезду за овај промашај, након дуплог паса „тукао“ је Трујић, али је сјајно интервенисао искусни Супић. Војводина је у тим тренуцима била опаснији ривал, и три минута касније након још једног дуплог паса, нападач новосађања није успео боље да шутира. Но, у 21. минуту, гости су повели накој још једне лепе акције. Трујић је био присебан, искористио је добар пас кроз Звездину одбрану, забишао Супића и довео свој тим у вођство.

Црвена звезда је тек у 38. минуту успела да створи нову прилику, и то након грешке последње линије Новоосађана. Орландић је имао времена да озбиљно запрети, али као да се двоумио да ли да шутира ногом или главом, и пропала је прилика за изједначење. Црвена звезда је до њега ипак стигла у последњем минуту првог полувремена, захваљујући свом капитену на овој утакмици, Марку Грујићу. Марко је „промешао“ одбрану Војводине, шутирао у даљи угао и донео Звезди прихватљив резултат пред одлазак на одмор.

Друго полувреме наши фудбалери нису одиграли на свом нивоу, и Војводина је успела да постигне још два гола. У 58. минуту, Едсон је допустио Трујићу да га заобиђе и по други пут матира Супића, а Палочевић је у 69. минуту само потврдио победу гостију. Миодраг Божовић је у другом полувремену шансу пружио и Саши Стојановићу односно Хугу Виеири, пре него што је искључен од стране главног арбитра у 71. минуту. Гроф је бурно реаговао након једног недосуђеног фаула, а Ненад Ђокић му је показао да се запути ка свлачионици. Црвена звезда до краја утакмице није имала озбиљних прилика, па је тако забележила и други узастопни пораз на свом стадиону.

Црвена звезда – Војводина 1:3 (1:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 0. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Грујић у 45′ за Црвену звезду, а Трујић у 21′ и 58′, и Палочевић у 69′ за Војводину.

Црвена звезда: Супић, Цветковић, Едсон, М. Стојановић, Анђелковић, Ристић, Грујић, Бабунски, Плавшић, Гаврић и Сикимић.
Резерве: Кахриман, Петковић, Рендулић, С. Стојановић, У. Рачић, Хуго, Орландић.
Војводина: Кордић, Мелег, Пушкарић, Настић, Бабић, Росић, Малбашић, Максимовић, Јованчић, Милетић, Трујић.
Резерве: Жакула, Ашћерић, Палочевић, Вукчевић, Лакићевић, Ковачевић, Секулић.

Претходни текстПочиње КЛС, Звезда брани титулу!
Следећи текстМлађе пионирке Црвене звезде освојиле Куп Србије