Голом Сикимића Звезда савладала Вождовац

62

Првом победом у плеј-оф серији, фудбалери Црвене звезде стигли су на само један корак од новог наслова шампиона Србије.

Због суспензије, на овом мечу нису могли да играју Марко Грујић и Александар Катаи, док се Хуго Виеира још увек није опоравио од повреде. Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић шансу је од првог минута пружио Давиду Бабунском који је заузео централни део везног реда. Иако киша пада већ данима у Београду, терен на Врачару је био тежак, али и у солидном стању за игру, за услове Суперлиге. Ипак, у сусрету две екипе које до сада нису уписале ниједан тријумф у плеј-офу, прво полувреме донело је веома мало када су многе фудбалске категорије у питању. Осим неколико покушаја односно удараца на гол, виђен је јако мали број прилика. Била је приметна жеља код фудбалера обе екипе, али све се у првих 45 минута одвијало између два казнена простора, а ни Вождовац ни Црвена звезда нису успели ниједном да шутну у оквир гола.

Голман Црвене звезде Дамир Кахриман готово да није додирнуо лопту у првом полувремену, док је Марко Милошевић на другој страни имао нешто више посла, али углавном након повратних лопти фудбалера Вождовца. Давид Бабунски је шутирао близу гола након соло продора, а такође су још покушавали и Мичел Доналд из слободног ударца (погодио је живи зид), као и Предраг Сикимић главом из тешке позиције. Посед лопте је био на страни Црвене звезде, али из тог поседа нису произишле и прилике за гол.
У другом полувремену, ствари су се промениле. Црвено-бели су од самог почетка заиграли офанзивније, и иницијатива им се исплатила већ у 57. минуту. Након слободног ударца са леве стране, Ибањез је упутио прецизан центаршут, лопта је пала на ногу Сикимићу који је упутио низак, прецизан шут, и погодио мрежу домаћина.

 Давид Бабунски је био веома опасан у нападу, неколико пута је шутирао, али није имао среће. Показао је Бабунски да може донети велики квалитет Звездиној игри, али ће му бити неопходне утакмице. Управо је Македонац замењен у 66. минуту, као и Ристић, а на терену су се нашли Плавшић, и после дуже времена Гаврић. Игра Звезде се након ових измена додатно убрзала, и уз заиста одличну партију Рендулића, било је јасно да наш тим у потпуности контролише утакмицу.

Ненад Гаврић је у неколико наврата прецизним центаршутевима стварао шансе Ле Талеку, као и Сикимићу, али нису црвено-бели успели да стигну до другог гола. У самом финишу утакмице дошло је и до ситних чарки након нешто оштријих стартова домаћина. Најбољу шансу, Вождовац је имао у последњим тренуцима утакмице, али је Кахриман био на висини задатка, и одбранио је покушај са ивице казненог простора. На тај начин, Црвена звезда је дошла на само један корак до пехара, и неопходна јој је још једна победа, или пораз Чукаричког, како би се окитила 27. титулом шампиона државе.

Вождовац – Црвена звезда 0:1 (0:0)
Стадион: „ФК Обилић“. Гледалаца: 1.500. Судија: Дејан Сантрач (Павлиш). Стрелци: Сикимић у 57′.
Вождовац: Милошевић, Ћирковић, Пузигаћа, Михајлов, Ивковић, Асани, Стојановић, Срећковић, М. Павловић, Радин, Благојевић.
Резерве: Поповић, Синђић, Адамовић, Јашић, Одита, Д. Павловић, Машовић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Рендулић, Луковић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Бабунски, Ристић, Срнић, Сикимић.
Резерве: Супић, Едсон, М. Стојановић, Анђелковић, Плавшић, Гаврић, Орландић.

Претходни текстМунћан: Спремни смо да задамо завршни ударац
Следећи текстБожовић: Три бода најважнија