Први пораз црвено-белих у овој сезони

68

Фудбалери Црвене звезде су забележили први пораз ове сезоне. Пред празним трибинама, црвено-бели су изгубили од Чукаричког, и одложили дуго очекивано славље.

Прва прилика није искоришћена – наши фудбалери нису успели да у сабласној атмосфери стигну ни до бода, након што су гости са Бановог брда водили са два гола разлике. Тренер Миодраг Божовић на овој утакмици није могао да рачуна на суспендованог Предрага Сикимића, као ни повређеног Хуга, па је у шпицу заиграо Петар Орландић. Није почетак утакмице указивао на то да ће црвено-бели претрпети први пораз ове сезоне.

Црвена звезда је контролисала утакмицу, и успела да преко Александра Катаиа створи две одличне прилике. Најпре је Звездина „десетка“ погодила стативу у 13. минуту након сјајне соло акције, а потом је у финишу првог полувремена мало среће недостајало да Катаи лобује данас расположеног Стевановића. Чукарички је једину праву шансу и искористио – играо се 30. минут када је Павловић главом успео да погоди оквир гола и мрежу Кахримана. И то је било све што нам је донело прво полувреме.

У наставку, већ у 47. минуту, Марко Петковић је заменио Милоша Цветковића. Најмлађи играч нашег тима, Милош Стојановић, имао је прилику у 51. минуту да запрети гостима, али није успео боље да захвати лопту из не идеалне ситуације. Одмах након тога је „севнула“ контра Брђана, али је Дамир Кахриман још једном показао зашто је један од најбољих играча Црвене звезде ове сезоне. Ипак, чак ни сјајни голман није ништа могао два минута касније, када су гости из једанаестерца дуплирали своју предност.

Црвена звезда је након тога кренула на све или ништа. У игру је ушао и Плавшић, и била је јасно видљива жеља црвено-белих да ако ништа друго, избегну пораз. Деловало је да ће у томе и успети – у 71. минуту након шута Грујића, лопта погађа пречку али пада испред Катаиа који прибрано шутира и доноси наду нашем тиму. Ипак, гости су задржали концентрацију у одбрани и спречили су наш тим да уђе у серију напада и створи много прилика, а повремено су и сами претили из контранапада, па је Кахриман у неколико наврата морао да интервенише. Набољу прилику Црвена звезда је пропустила у 90. минуту, када је после одличног продора Доналда и акције са Катаијем, Звездина „десетка“ шутирала и поново погодила оквир гола.
Црвена звезда је пропустила прилику да већ данас постане нови шампион Србије. Ипак, црвено-бели ће захваљујући сјајној сезони имати још доста прилика да то учине.

Црвена звезда – Чукарички 1:2 (0:1)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: Меч је игран без присуства публике. Судија: Милан Илић (Ћуприја). Стрелци: Катаи у 71. минуту за Црвену звезду, а Павловић у 30′ и 54′ (пен) за Чукарички.
Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, М. Стојановић, Луковић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Грујић, Ристић, Катаи, Орландић.
Резерве: Супић, Петковић, Едсон, Анђелковић, Гаврић, Срнић, Плавшић.
Чукарички: Стевановић, Стојковић, Живковић, Ђурић, Остојић, Јовановић, Реган, Јанковић, Машовић, Кнежевић, Павловић.
Резерве: Петрић, Миросављевић, Радоњић, Матић, Лагатор, Пјасентин, Мандић.

Претходни текстЗвездини клинци „надиграли“ познате Звездаше
Следећи текстБожовић: Нисам забринут, верујем у екипу