Јаковљевић: Морамо боље у завршницама сетова

68

Финална серија плеј-офа Винер Штетише Супер лиге у којој снаге одмеравају две најбоље екипе у држави, Црвена звезда и Војводина НС семе, се након два меча у Београду сели у Нови Сад, где ће такође бити одигране две утакмице.

Звезда је славила у првом мечу са 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19) и повела је у финалу, а потом је Војводина узвратила истим резултатом 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26) и изједначила на 1:1 у победама.

Примач сервиса црвено-белих Немања Јаковљевић очекује да наш тим исправи грешке из претходног меча и побољша блок.

Остаје жал за утакмицом коју смо изгубили, поготово за трећим сетом када смо испустили предност од четири поена (19:15). Стварно не знам због чега је дошло до пада у игри. И у четвртом сету смо имали прокоцкана три поена предности (23:20). Надам се да ћемо у наредном мечу боље одиграти завршнице сетова и надам се потом славити победу. По мом мишљењу, требали смо и другу утакмицу да добијемо са 3:1, јер верујем да би освајањем трећег сета и четврти лакше одиграли – изјавио је Јаковљевић, а потом је додао:

Резултат у серији је 1:1 и има још доста да се игра. Селимо се у Нови Сад и очекујем бољу игру свог тима. Пре свега мислим да блоком можемо много више да урадимо него што је то био случај у претходној утакмици. Надам се бољем резултату – рекао је Звездин примач.

Јаковљевић је пред други меч финалне серије осетио бол у леђима који је сада саниран и спреман је за наредне изазове.

Имао сам мали проблем са леђима, али сада је све у реду. Иначе сви остали момци су здрави и спремни да дају 100 посто својих могућности за следећи меч – поручује Јаковљевић.

Трећа утакмица финалне серије плеј-офа Винер Штетише СУпер лиге игра се у четвртак 28. априла од 17 часова у дворани СПЦ Војводина у Новом Саду, уз директан ТВ пренос на РТС 2. Меч ће судити Горан Градински и Анђелко Поповић.

Резултат у финалној серији је 1:1, а екипа која прва стигне до три тријумфа постаће шампион Србије. Четврти меч игра се 4. маја такође у Новом Саду, а евентуални пети меч би се играо 8. маја у Београду.

Претходни текстЦрвена звезда на састанку ЕЛ у Лондону
Следећи текстЗвездаши питају“ – Марко Грујић