Божовић и Орландић пред Борац

60

Други пут у три кола Црвена звезда гостује у Чачку. Утакмица против Борца игра се у суботу, 23. априла од 17 сати.

На конференцији за медије своја очекивања уочи меча изнели су шеф стручног штаба Миодраг Божовић и фудбалер Петар Орландић.

Имамо доста мотива пред утакмицу са Борцем јер је то екипа коју у последња два сусрета нисмо успели да победимо. Показали су се као веома тврд орах. Ту је, наравно, и математика. Треба да победимо да бисмо направили још један корак ка титули, да бисмо могли да играмо опуштеније и да форсирамо млађе играче у наредном периоду. То је довољно да приђемо овој утакмици врло озбиљно и да покушамо да победимо – рекао је Божовић.

На овој утакмици у улози стартера биће и Петар Орландић.

С обзиром на претходне резултате са Борцем дошао је ред да идемо на победу. Сматрам да смо квалитетнији тим и да ћемо успети да прекинемо лошу серију против њих. Повреде су ме одвојиле дуго од терена, сада ми је тренер указао шансу и надам се да ћу је искористити на њбољи могући начин, као и свку наредну – рекао је Орландић.

Новинаре је занимало и да ли су челници Звезде овог пута оптимистичнији по питању услова за игру.

Што се терена тиче, очекујем да ће трава бити још виша или да ће да нестану лопте ако Борац евентуално има добар резултат – одговорио је шеф стручног штаба.

Звезди прети казна играња пред празним трибинама на наредној утакмици у којој буде домаћин.

Нисам ја тај који треба да се бави питањима око казне навијача, много веће инстанце треба око тога да воде рачуна. Лично ми смета што нема навијача, ми фудбал играмо због њих. Дозволио бих женама и деци да могу да посете утакмицу бесплатно, а тражио бих други начин за кажњавање клубова. Фудбал на стадионима у Србији свакако нема публике и онда још када играте без навијача питање је због чега се уопште и игра – поручио је Божовић.

Тренер Божовић говорио је и о популарности међу играчима и навијачима, као и писању медија да је кандидат за новог селектора националног тима.

Мене је мало страх толике популарности, јер ко год је толико популаран заврши непопуларно. Сигурно ми је велико признање за сваког тренера када се помиње као селектор неке земље. Ипак, непријатно ми је због тога што у Савезу већ постоји жив селектор и што он све то мора да чита. Прија ми то што неко размишља о мени, али већ имамо селектора који ради свој посао – рекао је искусни стручњак.

Најбоља појачања ове сезоне Звезда је довела из руске лиге.

Најсигурније је узимати играче које сте дуго гледали и за које знате какав је њихов квалитет. Ове године смо у 80 или 90 посто погодили са појачањима. Тешко је рећи каква ће ситуација бити у наредном прелазном року јер, углавном, играчи који праве разлику на терену су за нас скупи. Све ће зависити од новца, а новца тренутно нема. Волео бих да доведемо што више играча јер ми морамо да имамо оштру конкуренцију у екипи ако мислимо да направимо успех у предстојећим квалификацијама за европска такмичења. На сваком месту мора да буде по два играча јер су за озбиљан резултат потребна и озбиљна појачања – поручио је Гроф.

Претходни текстЗвезда ТВ | Конференција за „медије“
Следећи текстОдложен дуел Борца и Звезде