Кобиљски: Очекује нас веома тешко финале

43

На почетку одбојкашке сезоне сви клубови имају жељу да се на крају нађу у финалу плеј-офа и боре за шампионску титулу. Одбојкаши Црвене звезде су превалили велики пут и по пети пут у низу имају прилику да се боре за наслов шампиона Србије. Ривал у финалу је Војводина НС семе, а прва утакмица се игра у четвртак у Београду.

Црвена звезда се пласирала у финале после драматичних дуела са Партизаном у полуфиналу и коначне победе од 3:2. Новосађани су до финала стигли преко Новог Пазара кога су савладали са 3:1 у полуфиналној серији.

И пре почетка полуфиналне серије смо знали да неће бити лако. Без обзира на резултате Партизана ове године, вечити дерби је увек специфичан. Ни тренутна форма, ни стање на табели никада нису долучивали победника, већ истрајност и борбеност. Играли су веома добро, борили су се и учинили су полуфинале доста драматичнијим од онга шта смо ми очекивали – изјавио је тренер црвено-белих Драган Кобиљски.

Војводина и Црвена звезда су се три пута састајали у току ове сезоне. Први пут било је то у Супер Купу Србије у Новом Саду када су домаћини славили са 3:1 (18:25, 25:17, 25:19 и 25:13). Након тога, велики ривали су врло брзо поново одмерили снаге у 2. колу Винер Штетише Супер лиге када се наш тим реванширао резултатом 3:0 (27:25, 25:20, 25:18). Изарбаници Драгана Кобиљског славили су и у другом делу сезоне у Новом Саду када је било 1:3 (25:22, 22:25, 23:25, 24:26).

Војводина је најјача екипа у држави. То је екипа у коју је доста уложено због играња у Лиги шампиона. Имају искуство играња у најелитнијем европском такмичењу, тако да нас очекује једна веома тешка финална серија. Наравно, ми видимо наше шансе и да мислимо да не можемо да победимо не бисмо ни излазили на терен – рекао је стратег Црвене звезде.

Само три дана након исцрпљујућег полуфинала са Партизаном, Црвену звезду очекују најбитнији дуели ове сезоне. Са друге стране, играчи Војводине су имали седам дана да се одморе и припреме за финале.

Сигурно је да би нам који дан више одмора пријао, али тако је како је. Морамо ићи тим путем. Не размишљамо превише о томе. Идемо поен по поен, сет по сет, па ћемо видети како ће ићи… – констатовао је Кобиљски.

Прва утакмица финалне серије плеј-офа Винер Штетише Супер лиге између Црвене звезде и Војводине НС семе игра се у четвртак 21. априла од 17,30 часова у дворани УСЦ Вождовац у Београду, уз директан ТВ пренос на РТС 2. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Предраг Баланџић и Александар Петровић.

Одбојкаши Црвене звезде бране шампионску титулу освојену прошле године. Ово је нашем тиму пето узастопно финале плеј-офа. Победник дуела Црвена звезда – Војводина НС семе и нови шампион Србије постаће екипа која прва стигне до три победе у Серији.

Претходни текстКК Црвена звезда стала у заштиту својих играча
Следећи текст„Звездаши питају“ – Зоран Рендулић