Црвена звезда на корак до финала

45

У трећем мечу полуфинала плеј-офа актуелни шампиони славили су после само три сета, чиме су вратили брејк Партизану и дошли на само победу од пласмана у велико финале.


 
На старту меча Звезда је ставила до зњана Партизану да жели судбину да држи у својим рукама, врло брзо је повела са 4:1. Ипак, нису се домаћи предавали, чак су у завршници успели да дођу до изједначења (23:23).
 
Ипак, до прве сет лопте стигла је Црвена звезда, а она је одмах искоришћема – 25:23. Био је ово један од пресудних детаља на овом сусрету.
 
Звезда је боље кренула и у другом сету (7:4), али се Партизан овога пута брже вратио у игру, чак је на техничком тајм-ауту имао два поена вишка (12:10).
 
Ипак, сјајна игра Јаковљевића и Гмитровића, који је био изненађење за стручни штаб Партизана, донели су преокрет Црвеној звезди, која је дуплирала предност – 25:21.
 
Гости су најлакше добили трећи период, кад је сјајно одиграо Јаковљевић, али то важи и за остатак црвено-белог тима, који је рутински привео сусрет крају – 25:20.

Најефикаснији у тиму Драгана кобиљског били су Александар Гмитровић са 14, Немања Јаковљевић са 12 и Душан Стојсављевић са 10 освојених поена.

Црвена звезда води са 2:1 у полуфиналној серији плеј-офа Винер Штетише Супер лиге и за пласман у финале неопходна јој је још једна победа. Четврти меч на програму је у петак 15. априла од 17 часова у дворани СЦ Визура када ће домаћин поново бити Партизан.

Партизан – Црвена звезда 0:3 (23:25, 21:25, 20:25)
Дворана: СЦ „Визура”. Гледалаца: 250. Судије: Ненад Давидовић и Дејан Рогић. Трајање меча: 83 минута. Резултат у серији: 1:2.
ПАРТИЗАН: Буша 13, Пантић 10, Лопар 6, Костић, Величковић 12, Поломац 3, Рајковић (либеро), Јокановић, Недељковић, Жугић, Перишић. Тренер: Владимир Васовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 3, Гмитровић 14, Милутиновић 5, Јаковљевић 12, Стојсављевић 10, Буцуљевић 4, Јевтић (либеро), Шкрбић, Мунћан 3, Ђурђевић, Благојевић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстСаопштење КК Црвена звезда Телеком
Следећи текстЦСКА повео, Звезда пала у финишу