Звезда у 90. минуту стигла до ремија у Чачку

51

Фудбалери Црвене звезде завршили су прелиминарни део сезоне без пораза! Након 90 минута велике борбе у Чачку, није било победника – 1:1.

Миодраг Божовић се одлучио да на терен пошаље комбиновани састав. Због суспензија, односно повреда, на овој утакмици нису наступили Ибањез, Доналд и Грујић, а на клупи су остали остали Хуго Виеира и Едсон, док Петковић није био ни у протоколу за утакмицу. Као што се и очекивало, терен у Чачку био је веома тежак, и предуслова за неки леп фудбал није ни било.

Ипак, у последње време Црвену звезду не карактерише добра ефикасност односно велики број створених шанси, као што је то био случај раније. У првом полувремену, наш тим је упутио свега три ударца у оквир гола. Иако је од почетка утакмице заиграо Предраг Сикимић, који би пре свега скок игром могао да донесе превагу у нападу, акције су главом завршавали Александар Катаи и Славољуб Срнић, након сарадње са бековима. Цветковић је у два наврата успео да пронађе Катаиа – једном је Звездина „десетка“ главом шутирала право у голмана Бајића, док је други пут, покушај ногом, лако зауставио чувар мреже домаћина. Једну шансу имао је и Срнић након дуге лопте Анђелковића, али ни Срнић није успео опасније да запрети. Са друге стране, фудбалери Борца су се одлучили за већ познати рецепт када је Суперлига у питању – одуговлачење, велики број прекршаја и ваљање по трави. Само у првом полувремену, фудбалерима Борца се помоћ указивала чак пет пута. Ипак, Борац је успео у ономе што је и желео. Након једног прекида који није обећавао, Вујаклија је неометан лоше шутирао, али је лопта пала право на ногу Обрадовића који је добро шутнуо и матирао Дамира Кахримана. Ово је била, уједно, и једина прилика за Борац у првом полувремену.

Црвена звезда је у наставку утакмице заиграла још офанзивније. Борац се бранио док је наш тим покушавао да из поседа лопте дође до прилика за гол, али осим неколико полуприлика, црвено-бели нису успевали, све до финиша утакмице, да запрете. Ударац Рендулића главом након корнера била је и најопаснија ситуација, али Бајић је још једном био сигуран. Такође, Михаило Ристић је у неколико наврата шутирао са дистанце – били су то добри покушаји, али недовољно да би се савладао голман Бајић.

Миодраг Божовић је у наставку шансу пружио Виеири и Орландићу, и то се испоставило као добар потез. Тек у самој завршници, Звезда је успела да створи озбиљније прилике. Михаило Ристић је са 17 метара „затегао“ лопту из слободног ударца, али је она на путу ка голу погодила Хуга Виеиру. Ипак, Хуго се искупио у првом минуту надокнаде. Ле Талек је на десној страни уочио Звездиног Португалца који је успео да превари чувара, прими лопту на груди и из прве силовито шутне у мрежу. Бајић је, по први пут, био немоћан, а Хуго Звезди доноси епитет једине непоражене екипе ове сезоне у првенству Србије.

Фудбалери Борца су успели у својој намери да „умртве“ утакмицу, и великим бројем фаулова спрече наше фудбалере да дођу до шансе. На овој утакмици, домаћин је зарадио чак седам жутих картона. Домаћину се не може оспорити велика жеља и неретко већа агресивнос приликом дуела, али Црвена звезда је још једном показала зашто се налази на позицији у којој се налази. Карактер шампиона поново је избио у први план.

Плеј оф Суперлиге почиње наредног викенда, а Црвена звезда ће на свом стадиону дочекати Партизан.

Борац – Црвена звезда 1:1 (1:0)
Стадион: „ФК Борац“. Гледалаца: 3.000. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Стрелци: Обрадовић у 33′ за Борац, а Виеира у 91′ за Црвену звезду.
Борац: Бајић, Танасин, Крстић, Маслаћ, Обрадовић, Костић, Балабановић, Петраци, Јовановић, Зорић, Вујаклија.
Резерве: Мишић, Драшковић, Аџовић, Пропадало, Вукмировић, Зец, Сотировић.
Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Луковић, Рендулић, Анђелковић, Ле Талек, Ристић, Катаи, Срнић, Плавшић, Сикимић.
Резерве: Супић, Едсон, М. Стојановић, Бабунски, С. Стојановић, Виеира, Орландић.

Претходни текстУбедљив пораз кошаркашица на старту финалне серије
Следећи текстБожовић: Заслужили смо гол