Звезда повела у полуфиналу

72

 Сјајна одбојкашка представа на Бањици. У лепом амбијенту, Црвена звезда и Партизан су одиграли четири сета „за очи и душу” публике, али и широког ТВ аудиторијума. Шампион је, према очекивању, стигао до првог тријумфа, али је „вечити ривал” жестоко запретио и најавио још већу борбу у наставку серије.


 
Повео је Партизан. Добар пријем и одличан напад, којим је дириговао Иван Костић, доносили су црно-белима огромну сигурност и константну резултатску предност. Још неколико одбрана и први период је припао гостима.
 
Био је то наговештај сјајне одбојкашке представе. У другом периоду константно вођство црвено–белих, који су на све начине излазили из очигледне кризе, узроковане и неочекиваном врућином у дворани.
 
Стрпљење шампиона, однело је победу у односу на нервозног противника. После 22:19, предвођени Јаковљевићем, Звездини одбојкаши стигли су до изједначења.
 
Трећи сет донео је нервозу, којој су кумовале и несигурне судије, а потом и велику борбу и резултатску клацкалицу. Вођство Звезде (12:10), па предност Партизана (15:13). Онда су два блока Буцуљевића покренули домаћина.
 
Уследиле су грешке црно-белих, па још један блок Звездиног капитена, који је натерао Васовића да узме тајм-аут, јер је на семафору засијало 22:19.
 
Имали су гости шансу и при резултату 23:21, али нису успели да организују контру, да би минут касније Благојевић скувао за вођство од 2:1 – 25:22.
 
Гости су добро отворили четврти сет. Повели су са 7:3, али је Звезда врло брзо стигла до преокрета – 11:10. После 15:15 уследила је одлучујућа серија шампиона, од 6:0, на сервисе Мунћана.

Тада је било јасно да ће Звезда доћи до првог тријумфа у серији против „вечитог ривала”. Тачку је ставио Буцуљевић, ас сервисом и својим седмим поеном!

Најфикаснији у тиму Драгана Кобиљског био је Немања Јаковљевић са 20 освојених поена. Коректор Црвене звезде Александар Благојевић је нанизао 14, Душан Стојсављевић 8, а Никола Мунћан и одлични Максим Буцуљевић по 7 поена.

Црвена звезда је повела са 1:0 у полуфиналној серији, а други меч се игра већ у суботу 9. априла од 20 часова у дворани УСЦ Вождовац на Бањици.

Пласман у финале ће обезбедити екипа која прва стигне до три тријумфа у серији.

Црвена звезда – Партизан 3:1 (20:25, 25:21, 25:22, 25:16)
Дворана: УСЦ „Вождовац” на Бањици. Гледалаца: 500. Судије: Горан Градински (Београд) и Иван Лазаревић (Шабац). Трајање меча: 113 минута. Резултат у серији: 1:0.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Милутиновић 3, Јаковљевић 20, Стојсављевић 8, Благојевић 14, Буцуљевић 7, Јевтић (либеро), Мунћан 7, Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.
ПАРТИЗАН: Буша 16, Пантић 14, Лопар 10, Костић 2, Величковић 7, Поломац 8, Рајковић (либеро), Недељковић, Јокановић, Поповић 2, Жугић, Перишић. Тренер: Владимир Васовић.

Претходни текстШкола бициклизма Црвене звезде
Следећи текстКарте за Борац и на Маракани