Хуманитарна акција у Котору успешна!

66

Котор је претходног викенда био место многобројних дешавања у режији људи који у срцу носе црвено-беле боје.

Као и много пута до сада, хуманост је стављена на прво место. Црвено-бели викенд у Котору почео је организованим давањем крви чланова Удружења навијача Црвене звезде у которској болници, а потом је одигран у хуманитарни меч у којем су се састали ветерани Црвене звезде и Грбља. Била је ово одлична прилика за све Которане да поново, уживо, виде легенде Црвене звезде у копачкама, и подсете се како је то изгледало некада када су ови играчи владали фудбалским теренима у Србији и бившој Југославији.
Црвено-беле је поново, као некад, предводио Владимир Петровић Пижон, четврта Звездина звезда. Поред њега, на терену су били и Бошко Ђуровски, Здравко Боровница, Славиша Чула, Славољуб Јанковић, Ненад Масловар… Ветерани Црвене звезде славили су победу од 4:2, у утакмици за коју се заиста може рећи да је резултат био у другом плану.
Јер, осим праве фудбалске посластице која је приређена свим посетиоцима ове утакмице, сакупљена су и значајна новчана средства која ће бити прослеђена на две адресе – младој Мирјани Крстичевић, која је пре три године тешко повређена у саобраћајној несрећи, и општини Гораждевац на Косову за инсталацију видео надзора који је неопходан за обезбеђење манастира Високи Дечани.
Осим утакмице ветерана, одржан је и турнир пионира. Пионири Црвене звезде су у финалу поражени резултатом 1:0 од вршњака из Котора, ФК Спортинг.
Пре спортског дела дана, уследиле су и многобројне посете. Најпре је приређен пријем код градоначелника Котора, Александра Слијепчевића, да би потом била организоване посете ризници СПЦ, односно поморском музеју у Котору.
Вече није донело ништа мање занимљивости. Которани су и званично добили свој клуб навијача, након оснивачке скупштине која је одржана у вечерњим часовима. За председника клуба навијача из Котора изабран је Предраг Брстина, док је секретар Дача Васиљевић. Све је завршено свечаном вечером у ресторану „Бокељска кужина“.

Претходни текстРадоњић: Још једно искушење са Цедевитом
Следећи текстНови рекорд! 24 победе у низу!