Плавшић и Божовић: Велика прилика за нас!

96

Утакмицу 26. кола која је одложена због временских непогода, Нови Пазар и Црвена звезда ће одиграти сутра (уторак, 22. март, 15 часова) на стадиону у Новом Пазару.

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, као и фудбалер, Срђан Плавшић, не крију да би били најсрећнији уколико 24. везаном победом постану рекордери клуба. Ипак, свесни су да их у Новом Пазару чека изузетно тежак посао.
Много је велика серија иза нас и нормално да сви прижељкујемо победу. Шта ново да кажем, а да не понављам речи које сам говорио уочи претходних утакмица? Било би јако лепо да се упишемо у клупску историју, и да оборимо рекорд који смо изједначили у претходној утакмици. То је један од највећих мотива који имамо у овом тренутку. Наравно, неће бити лако, као што нам није било лако ни на једној утакмици, али надам се да смо свесни каква нам се шанса указује – рекао је Божовић, и потом на занимљив начин одговорио на питање о димензијама и квалитету травнате подлоге на стадиону у Новом Пазару.
–  Што се величине терена тиче, мислим да ми имамо најмањи терен у лиги, јер све играмо на тридесетак метара. Обично се све екипе против нас бране, тако да смо навикли да играмо на малом простору. Наравно да би било боље да је терен у добром стању, али не желимо да тражимо никакав алиби. Терен ће бити исти за обе екипе. Ако буде лош терен, верујем да ће борба бити добра.
Након одрађене суспензије због жутих картона, у екипу се враћа Срђан Плавшић, што је податак који храбри.
Желимо победу, јер и ми бисмо волели да наставимо тај победнички низ. Идемо на мегдан чврстој екипи Новог Пазара која није примила велики број голова ове сезоне, али мислим да смо спремни да сутра покажемо да смо најбољи. Наравно, на терену то морамо и доказати – рекао је Плавшић, и додао да је захвалан звездашкој јавности на томе што је одувек наилазио само на подршку.
Све ми то много прија, навијачи су ме заволели још првог дана. На мени је да радим, не диже ме то у сопственим очима. Они знају да цене труд и залагање, хвала им на томе, то ми значи, а ја ћу наставити да се трудим.
Гроф је истакао да би у другачијим околностима, шансу да играју већ добили и млађи играчи. Међутим…
Да је ово нормалан шампионат, сада би већ играли млађи играчи. Али, шампионат је такав какав је, експерименталан, као што је и све друго овде. Морамо бити опрезни јер не смемо се заваравати да је све готово. Морамо обезбедити што већу разлику уочи плеј офа, да бисмо могли што опуштеније да уђемо у ту завршну фазу сезоне, и да бисмо могли да дајемо шансу млађим играчима – рекао је Звездин стратег.
Хуго Виеира је на осам последњих утакмица постигао гол. Рекорд ове сезоне држи Џејми Варди, нападач Лестера, који је на 11 везаних утакмица у првенству успео да се упише у стрелце.
Хуго сигурно има способност да то направи, и желим му да обори рекорд Вадрија. То би био велики успех и за нас као клуб у којем игра, и нормално, за мене као тренера – рекао је Божовић.
Плавшић је још једном одговорио на питање око позиције која му највише одговара.
Могу да играм више позиција, и лево, и десно, и иза шпица, где год да сам потребан, ту сам.
Највише му одговара кад седи на клупи, сваку утакмицу после клупе одигра одлично – нашалио се Божовић, и додао да је Плавшић тип играча који се не среће често.
И сада има играча које пратимо, имамо списак играча из наше лиге који су нам интересантни, али не можемо сад да говоримо о именима. Новог Плавшића ћемо тешко наћи – рекао је Божовић.

Претходни текстЈуниори Звезде бриљирали на Првенству Србије
Следећи текстРадоњић: Још једно искушење са Цедевитом