23. победа у низу!

81

На путу ка изједначавању клупског рекорда од 23 узастопне победе, фудбалерима Црвене звезде нашао се Спартак из Суботице. Тренер Миодраг Божовић на терен је послао „добитну комбинацију“ с тим што је још увек ровитог Марка Грујића заменио Михаило Ристић. Гости са севера Србије такође су са пуно мотива ушли у овај меч. У последње време тим руског стручњака Чернишева бележи добре резултате и вредно скупља бодове како би и следеће сезоне био учесник најквалитетнијег домаћег такмичења.

Налик ранијим сусретима, црвено-бели утакмицу нису започели у јаком ритму, већ су се определили на стрпљиво притискање ривала и чекање грешке. У првих 20-ак минута у томе нису успели, првенствено због доброг одбрамбеног блока Суботичана. Штавише, у првој половини првог полувремена Спартак је био конкретнији и у тим тренуцима створио две озбиљне прилике. Први покушај на другој страни терена играчи Црвене звезде направили су у 18. минуту када је Катаи у свом стилу нанизао два противничка фудбалера, дошао до зоне шута, али је његов ударац био исувише млак. Најбољу прилику најтрофејнији српски клуб створио је седам минута касније, када се најбољи стрелац Виеира нашао у ситуацији „један на један“ са голманом Јаношевићем, али је непотребним дриблингом сам себи закомпликовао ситуацију и шанса је отишла у неповрат.

У самом финишу првог дела црвено-бели су појачали ритам. Ристић је покушао из даљине, лопта је отишла преко гола, а недуго затим и Едсон након корнера. Протицале су последње секунде 45. минута када се Хуго борио, борио и изборио за позицију у шеснаестерцу гостију, упутио је ударац, али је лоптом на путу ка голу играо један од дефанзиваца Спартака, па је судија Ненад Ђокић показао на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Ибањез који је тако наставио своју голгетерску серију.

Вођство у самом финишу свакако је скинуло бреме са леђа изабраницима Грофа Божовића. Недуго након поласка са центра, црвено-бели су успели и други пут да затресу мрежу. Александар Катаи је упослио Михаила Ристића који је ушао у казнени простор, и искоса са леве стране прецизно шутирао и повисио предност. Одлична партија Ристића, који се данас нашао у стартној постави. Црвена звезда је утакмицу решила у првом делу другог полувремена. У 58. минуту, Доналд је високо напред пресекао додавање Суботичана, упослио у простор Хуга Виеиру који користи прилику и свом низу од седам везаних утакмицама на којима је постигао гол, додаје и ову утакмицу. Победник је и дефинитивно одлучен у 65. минуту када је Ибањез по други пут са беле тачке матирао голмана Спартака. Претходно је Виеира оборен након једног од препознатљивих соло продора.

До краја утакмице, Миодраг Божовић је у игру увео Давида Бабунског, младог Милоша Стојановића и Предрага Сикимића. Ипак, последњих петнаестак минута као да се само чекао последњи звиждук главног арбитра, па је било и нешто више грешака на обе стране, а лако су Суботичани могли и до почасног поготка, да су имали више среће и концентрације у завршницама својих напада. Црвена звезда је наставила страховити низ победа који је сада достигао број 23, што је изједначење клупског рекорда!

Наредну утакмицу Црвена звезда игра већ за три дана, против Новог Пазара у истоименом граду.

Црвена звезда – Спартак 4:0 (1:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 12.173. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелци: Ибањез у 45′ (пен) и 65′ (пен), Ристић у 47′ и Виеира у 58′.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Едсон, Ибањез, Ле Талек, Доналд, Ристић, Катаи, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, М. Стојановић, Рендулић, Анђелковић, Бабунски, Гаврић, Сикимић.
Спартак: Јаношевић, Јочић, Ковачевић, Јондић, Шљивић, Антонић, Торбица, Милић, Новаковић, Милошевић, Мркела.
Резерве: Мирковић, Ивановић, Илић, Макарић, Бранковић, Томић, Мудрински.

Претходни текстЗвезда први финалиста Купа Милана Циге Васојевића
Следећи текстБожовић: У Звезди нема времена за радовање