Звездина 17. победа

73

Црвена звезда је победом у Клеку завршила лигашки део Винер штетише Супер лиге. Био је ово 17. узастопни тријумф црвено-белих, који су изгубили само у првом колу на гостовању Спартаку у Љигу.


 
И у комбинованом саставу Црвена звезда је била доминантна против Клека. Тренер Драган Кобиљски је од старта пружио шансу Александру Гмитровићу, Александру Шкрбићу и Николи Мунћану, а они су то максимално искористили.

Ни у једном од три одиграна сета није било никаквих дилема око питања победника. На крају, Шкрбић је био најефикаснији са 11 поена, Јаковљевић је имао десет, а по девет су нанизала тројица играча, Околић, Гмитровић и Благојевић. Код домаћина се истакао Рољић са десет поена.

Одбојкаши Црвене звезде улазе са прве позиције у плеј-оф, а противник у четвртфиналу, које је на програму наредног викенда, ће бити Раднички или Рибница. Пласман у полуфинале ће изборити екипа која прва дође до два тријумфа у серији.

Клек Србијашуме – Црвена звезда 0:3 (17:25, 20:25, 21:25)
Хала: ОШ „Милош Грбић“ у Клеку. Гледалаца: 250. Судије: Дејан Рогић и Светлана Зотовић. Трајање меча: 63 минута.
КЛЕК СРБИЈАШУМЕ: Томић 9, Атељевић, Грче, Грбић, Тановић 1, Наранчић 8, Рољић 10, Ђукановић 4, Провиџало 6, Петровић, Славнић (либеро), Сташевић (либеро). Тренер: Давор Ћук.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 9, Јевтић (либеро), Шкрбић 11, Гмитровић 9, Штавлић, Милутиновић, Јаковљевић 10, Поповић, Стојсављевић, Мунћан 4, Благојевић 9, Буцуљевић 3. Тренер: Драган Кобиљски.

Претходни текстЗвездаши, сада је важно, сада у Пионир!
Следећи текстПораз одбојкашица, против Визуре у четвртфиналу