Доналд: Биће све теже освајати бодове

49

Први је Холанђанин који је наступао у Црвеној звезди, и већ има прилику да се упише у клупску историју, као део генерације која је поставила многе рекорде.

Мичел Доналд је један од странаца који је оправдао очекивања, и који је Црвеној звезди донео квалитет. Звездин везиста је, ипак, незадовољан начином на који црвено-бели играју овог пролећа. Сматра да мора боље, али и да ће боље игре доћи временом.
Задовољни смо пре свега јер смо победили у све три утакмице. Свесни смо да против Младости и Јагодине у првом полувремену игра није била добра. Али, за нас је важно да смо победили, и да побеђујемо чак и када не играмо добро. Имамо победнички менталитет, али и квалитет, и то је оно што доноси превагу. Имамо жељу да победимо у свакој утакмици. Видели сте и у 150. вечитом дербију, они су боље од нас ушли у утакмицу, али, као што сам рекао, чак и када не играмо добро или лоше уђемо у меч, ми победимо. Помаже нам и то што имамо огромну предност на табели у односу на пратиоце, и чак и када се ствари на терену не одвијају по плану, не паничимо. Да, и моје је мишљење је да ће се игра поправити временом. Имамо нове играче и потребно је да се уклопимо, то није фраза – каже Доналд.
О новог улози коју има након доласка Ле Талека каже да му није страна, али да је потребно још уигравања.
Раније сам играо одмах испред обране, контролисао простор на средини терена, а сада када имамо Ле Талека, могу да играм офанзивније. Али, ја нисам тип играча као што је Грујић. Волео бих да чешће будем у ситуацији и да шутирам са дистанце. Наравно, увек ћу пре свега гледати да се подредим тиму, али ако се укаже прилика, сигурно ћу покушати и шутевима са дистанце – најављује Доналд.
Холанђанин сматра да ће бити све теже освајати бодове.
Лига се ближи крају, и биће све теже побеђивати. Сваки клуб жели да при крају сезоне освоји што више бодова и избори се за место које води у плеј-оф, или сакупи што више бодова како би му било лакше у борби за опстанак. Није важно да ли играмо против другог на табели или четрнаестог – сви ће желети да победе и освоје бодове, а такође и да прекину наш победнички низ – сматра Доналд, и наглашава да је срећан због серије победа.
Увек је добро када имаш прилику да се упишеш у књиге, у историју. Али, мислим да није мудро да гледамо толико унапред, већ увек само наредну утакмицу – јасан је Доналд.
О Новом Пазару…
Чуо сам за непогоде које су се догодиле на југу Србије, па и у Новом Пазару, и верујем да ће бити тешко за играње. Надам се да ће терен бити колико-толико квалитетан. Морамо се добро припремити. Ако сви фудбалери уђу концентрисано у утакмицу и ураде оно што се од њих очекује, мислим да резултат неће изостати – сматра Мичел Доналд.

Претходни текстАкција „Обнови и гледај“ у потпуности успела
Следећи текстПрва победа Звезде у 2016. години