22. победа у низу!

43

Дан након обележавања 71. рођендана, фудбалери Црвене звезде одиграли су утакмицу 25. кола националног првенства против екипе Јагодине. После победе у вечитом дербију, очекивало се да изабраници Миодрага Божовића упишу и 22. везани тријумф. Али, на терену то баш није деловало тако. Тим Јагодине, посебно у првом полувремену, приказао је одличну игру, створио неколико изгледних прилика и задао много мука црвено-белима.

У првом полувремену најтрофејнијем српском клубу припали су уводни и завршни минути. Играо се пети минут када су Петковић и Катаи одлично комбиновали по десној страни, али је Звездина десетка изблокирана. Уследио је ударац из угла после којег је одлично скочио Едсон и мало је недостајало да упише свој први погодак од доласка у клуб. Већ у наредном минуту први пут су запретили гости али из дуела један на један као победник је изашао Дамир Кахриман. Чувар мреже Црвене звезде неколико пута је одлично интервенисао и најзаслужнији је што његов тим у првом полувремену није примио гол. Изостанак Александра Луковића се итекако осетио, сигурност коју улива последњој линији свог тима и искуство које поседује довели су до тога да ривал неколико пута лако изигра дефанзивце црвено-белих. Вредан помена је и детаљ из 34. минута када је Марко Грујић одапео са 30 метара, али је крајњим напором голман Јагодине укротио његов шут. У последњим секундама првог дела могао је Катаи главом да затресе мрежу, али лопта је као и после Едсоновог шута отишла поред стативе.

У наставак утакмице црвено-бели ушли су знатно одлучније. Опседали су казнени простор ривала који је повремено претио из контранапада. Тачно на истеку једног часа игре досуђен је слободан ударац за тим Миодрага Бођовића. Лопту је мало искоса са десне стране наместио Ибањез и послао пројектил ка голу Татића који је парадом само улепшао погодак. Славље на трибинама се још није ни стишало, а Јагодинци су поравнали резултат. Лепу акцију гостију који су изиграли одбану Црвене звезде завршио је голом Александар Јевтић, бивши првотимац нашег клуба. Утакмица је поново кренула испочетка. Као и много пута у досадашњем делу сезоне испоставило се да је Срђан Плавшић играч који доноси превагу и преокрет свом тиму. Прошло је тачно десет минута од изједначења када је Плавшић слично као и против Младости из Лучана избацио Ибањеза који идеално са леве стране упошљава Катаија који тресе мрежу Јагодине по други пут.
На семафору је стајало 69:55… Као у филмском сценарију кренуло је одбројавање преосталих пет секунди до истека 70. минута и тренутка за славље. У трансу због постигнутог гола али и почетка обележавања 71. рођендана, навијачи Црвене звезде направили су само њима својствену атмосферу. Стадион „Рајко Митић“ сијао је обасјан пиротехником коју су најватреније присталице црвено-белих спремиле за ову прилику. Тресле су се трибине Маракане неколико минута, Црвена звезда је била на прагу 22. узастопне победе. Гости више нису имали снаге за преокрет. Грујић и остатак тима мирно су приводили утакмицу крају. Да трећи пут узастопно резултат на крају утакмице не буде 2:1, побринуо се ко други до, Хуго Вијеира. Резервиста на овом мечу, Михаило Ристић упутио је идеалан центаршут ка Португалцу који прави њему својствен трзај главом и постиже трећи гол за свој тим. Ерупција одушевљења око 22 хиљаде навијача на највећем српском стадиону, повици „Хуго“, „Хуго“ само су додатно улепшали и онако прелепо вече на Маракани.

Црвена звезда је наставила да гази ка обарању бројних рекорда које ниже у текућој сезони. Наредног викенда следи тешко гостовање у Новом Пазару у коме ће тим из Љутице Богдана покушати да настави победнички низ.

Од рођења мог, није прошло без имена твог, ни дан ни година, Звездо црвена.

Срећан рођендан свим Звездашима!

Црвена звезда – Јагодина 3:1 (0:0)
Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 22.122. Судија: Петар Пипер (Чачак). Стрелци: Ибањез у 60′, Катаи у 70′ и Виеира у 91′ за Црвену звезду, а Јевтић у 61′ за Јагодину.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Едсон, Ибањез, Ле Талек, Доналд, Грујић, Катаи, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Рендулић, Ристић, Плавшић, Бабунски, Гаврић, Сикимић.
Јагодина: Татић, Ђорђевић, Филиповић, Гашић, Миладиновић, Френсис, Митошевић, Недовић, Савковић, Николић, Јевтић.
Резерве: Милојевић, Козубајев, Баошић, Лечић, Поповић, Кнежевић, Ивановић.

Претходни текстЗвезда убедљива против Радничког
Следећи текстБожовић: Уморан сам као да сам ја играо