Звездина 15. узастопна победа

51

 Одолела је Звезда вечитом ривалу, иако није блистала, добила је још један вечити дерби. Црвено-бели су тријумфовали са 3:1, по сетовима 25:13, 25:20, 23:25, 25:19 и тако су остварили 15. узастопну победу у Винер Штетише Супер лиги.


 
Само четири дана после освојеног Купа, пулени Драгана Кобиљског смогли су снаге да снажно уђу у меч. Прва два периода, протекла су у знаку актуелног шампиона. Помогао им је у томе и Партизан, великим бројем грешака. Буцуљевић је сјајно водио свој тим, а пратили су га Јаковљевић, Стојсављевић, Благојевић, Милутиновић, Мунћан и Јевтић.
 
Уводни део игре није донео пуно узбуђења. Одмах су наши одбојкаши дошли до 5 поена предности (8:3) и до краја сета само увећавали вођство. Сигурни у нападу, без иједне грешке, црвено-бели нису дозволили Партизану да помисли на неки брејк-поен.
 
У другом периоду, нешто боља игра ривала. Ипак, без правог учинка крајњих нападача, опет то није било довољно да се запрети Звезди. Благојевић је и поред грешака, низао поене, а одличну игру у тим тренуцима пружао је Душан Стојсављевић.
 
И поред нешто слабије реализације напада, Звезда није имала никаквих проблема, јер је Партизан у овом сету поклонио чак 12 поена!
 
Тек од трећег, кад је тренер црно-белих Васовић направио неке измене, стигла је неизвесност. Поповић је са неколико сервиса донео прву осетнију предност Партизану (14:12), а Звезда је и поред пар изједначења, пропустила прилику да стекне предност у завршници, што су искористили црно-бели, предвођени Костићем. Пантић је донео две везане сет лопте, а другу је грешком, у први сет Партизана претворио Благојевић.
 
До резултата 16:15 у четвртом сету, претили су црно-бели. Блок Звезде, који је све време добро функционисао, уз сјајан пријем сервиса, уносили су мирноћу шампиону. Онда су наши одбојкаши реализовали и неколико контри, па је после 21:16 било јасно да ће сва три бода отићи на Маракану.
 
Најефикаснији у Црвеној звезди био је Александар Благојевић са 24 освојена поена, док су двоцифрени у нашем тиму били и Немања Јаковљевић са 12  и Душан СТојсављевић са 11 поена.

Црвена звезда води на табели Винер Штетише СУпер лиге са скором 15-1. У наредном колу у среду 9. марта од 19,30 часова црвено-бели дочекују крагујевчаки Раднички.

Црвена звезда – Партизан 3:1 (25:13, 25:20, 23:25, 25:19)
Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 300. Судије: М. Јанковић, Д. Рогић. Трајање меча: 103 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милутиновић 9, Јаковљевић 12, Стоисављевић 11, Мунћан 7, Благојевић 24, Буцуљевић 3, Јевтић (либеро), Околић, Шкрбић, Гмитровић, Ставлић, Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.
ПАРТИЗАН: Буша 15, Пантић 15, Лопар 7, Костић 2, Величковић 5, Поломац 7, Рајковић (либеро), Недељковић, Јокановић, Поповић 3, Жугић, Перишић. Тренер: Владимир Васовић.

Претходни текстАмбасадор БиХ у посети Црвеној звезди
Следећи текстМаксим Буцуљевић најбољи у фебруару