Виеира поново срушио вечитог ривала

73

Победа! Јубиларни 150. вечити дерби Црвена звезда је решила у своју корист!

Црвена звезда не стаје, Црвена звезда корача сигурним кораком ка 27. титули шампиона. Изабраници Миодрага Божовића изашли су као победници из најтежег гостовања ове сезоне.
Премда, нису црвено-бели ушли у утакмицу онако како је можда било очекивано. Партизан је био агресивнији и стварао је више опасних напада, нарочито преко Звездине десне стране, али није било стопостотних прилика. И таман када се чинило да играчи Црвене звезде успевају да наметну свој ритам, Партизан је повео. Играо се 18. минут, када је упућен центаршут на другу стативу, а највиши у скоку био је Гогуа, нови играч црно-белих који се у дебитантском дербију уписао у стрелце.

Ипак, наши фудбалери су као и много пута до сада, показали да имај карактер и срце. Ситуација на терену се преокренула, Грујић, Катаи и Виеира су све више имали лопту у ногама, а након једног напада по десној страни фаулиран је Марко Петковић. Слободан ударац извео је Луис Ибањез, шутирао је у ближи угао гола и погодио за изједначење! Ибањез у свом стилу! А то није било све!

У 33. минуту након још једне акције по десној страни, Срнић је упутио идеалан центаршут, а као и увек, на правом месту, био је Хуго Виеира који главом закуцава лопту у мрежу и у потпуности преокреће резултат! Треба истаћи и Дамира Кахримана који је одмах након гола Црвене звезде сјајно интервеисао и спречио нови гол домаћина.
У другом полувремену, Црвена звезда се определила за нешто повученију игру, уз претњу из контранапада. Таква замисао је дала резултат, јер су црвено-бели имали много ситуација када им је ривал дао доста простора, али нису успевали наши фудбалери да пошаљу завршни пас и материјализују мноштво изгледних напада. Осим једном. Била је то сјајан потез Хуга који се ослободио чувара, пронашао Срнића који је имао чист зицер, али је шутирао право у голмана Шаранова. Све се закомпликовало у 71. минуту када је капитен, Александар Луковић, зарадио други жути картон, што је значило да ће Црвена звезда до краја меча играти са играчем мање.

А меч се одужио. Утакмица је у више наврата бивала прекидана због дима, па је захваљујући томе, али и неравноправном бројчаном стању фудбалера, квалитет фудбала значајно опао. Домаћин је покушавао да стигне до изједначења, Црвена звезда се организовано бранила, а у неколико наврата је голман Кахриман показао да је можда и најзапаженији појединац овог дербија. Чак и са играчем мање, Црвена звезда је имала прилике да постигне трећи гол, али данас није успевала да из контранапада направи праву шансу.

Тек у завршници утакмице, Миодраг Божовић је посегнуо за изменама, па је Плавшић у игру ушао уместо Катаиа у 77. минуту. Утакмица је продужена за чак девет минута. У надокнади времена, прилику су добили и Ристић и Гаврић, а последњу шансу да промени исход дербија Партизан је имао управо у последњем минуту утакмице. А тада – поново Дамир Кахриман! Сјајна интервенција голмана Црвене звезде којом је стављена тачка на још један дерби, 150. укупно.
Црвена звезда је забележила 21. узастопну победу у првенству, као и 62. победу у вечитим дербијима.

Партизан – Црвена звезда 1:2 (1:2)
Стадион: „ЈНА“. Гледалаца: 23.000. Судија: Владо Глођовић (Врбас). Стрелци: Гогуа у 18′ за Партизан, а Ибањез у 25′ и Виеира у 33′ за Црвену звезду.
Партизан: Шаранов, Бандаловски, Гогуа, Јовановић, Богосавац, Евертон, Брашанац, Илић, Стевановић, Михајловић, Божинов.
Резерве: Кљајић, Вулићевић, Косовић, Јевтовић, Стевановић, Влаховић, Лукић.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Павићевић, Ибањез, Доналд, Ле Талек, Грујић, Катаи, Срнић, Виеира.
Резерве: Супић, Едсон, Ристић, Плавшић, Бабунски, Гаврић, Сикимић.

Претходни текстЈуниори максимални у групи!
Следећи текстБожовић: Добра утакмица