После сребра и бронзе, Зорана освојила и злато

42

Последњег дана Европског првенства Зорана Аруновић је након освајања сребрне и бронзане медаље дошла до најсјајнијег одличја.

У пару са Дамиром Микецом, Зорана Аруновић је освојила прво место и златну медаљу ваздушним пиштољем у дисциплини микс победивши у финалу Украјину (Олена Костевич – Олех Омелчук) са 5:4. Украјински тандем водио је са 3:0 али се српски микс вратио у меч, изједначио а затим и повео са 4:3. Украјински пар је дошао до 4:4 да би у петој серији Аруновићева и Микец били бољи 19,2:18,9 добили „златни“ поен и победу од 5:4. Бронзу је освојила Чешка (Силвија Зискалова – Јиндрих Дубови) победивши са 5:4 Русију (Виталина Бацарашкина и Владимир Исаков).

У полуфиналну групу српски микс је упао као трећи у квалификацијама и борио се за прва два места које воде у мечеве за медаље са Русијом, Румнијом и Пољском. Освојили су прво место и отишли у меч за злато против Украјине која је у другој групи била боља од Чешке, Француске и Португалије.

Да ми је неко пре недељу дана прорекао да ћу освојити три медаље у истом дану рекла бих му да баш претерује. Уз неке промене у раду са мојим тренером Јеленом Аруновић, успела сам прво да уђем у финале и освојим појединачну медаљу, пре тога и екипно сребро и коначно златну у миксу. Драго ми је због ове медаље. Нисмо баш гађали најбоље, губили са 3:0 али када је требало били смо храбри, али смо имали и мало среће – изјавила је Аруновићева.

Аруновићева је на овом првенству освојила три медаље: злато у миксу, сребро са екипом и појединачну бронзу.

Претходни текстЦрвено-беле наставиле серију пораза
Следећи текстЗвезда у финалу Купа Србије