Мунћан: Ниш је веома незгодна екипа

74

Одбојкаши Црвене звезде у понедељак, у оквиру 15. кола Винер Штетише Супер лиге, гостују Нишу.

Црвено-бели су у овој сезони одиграли три меча против Нишлија и у сва три су тријумфовали без изгубљеног сета. Први меч су одиграли крајем новембра прошле године у 6. колу националног шампионата у Београду и тада је по сетовима било 25:20. 26:24, 25:22 за наш тим.

Крајем децембра жреб је одлучио да се Звезда и Ниш састану у четвртфиналу Купа Србије. У првом мечу у Нишу црвено-бели су славили са 0:3, по сетовима 18:25, 29:31, 18:25, а потом су још једном истим резултатом славили у реваншу на Бањици, по сетовима је било 26:24, 25:23, 25:21.

Звезда са 13 узастопних победа заузима прво место на табели, док је дебитант у Супер лиги, Ниш на 4. месту са 9 победа и 5 пораза.

Средњи блокер црвено-белих Никола Мунћан истиче да је Ниш екипа која уме да изненади.

Идемо на победу без икаквих рачуница или калкулација. Ниш је веома незгодна екипа. Резултати од 3:0 у мечевима у којима смо славили победе говоре пре свега о нашем квалитету. Далеко од тога да Ниш није квалитетна екипа и да не може да изненади. Много пута у току сезоне је то и показала. Верујем да ће бити интересантна утакмица – изјавио је Мунћан, а потом је додао:

Кроз меч у Нишу би требало да направимо лепу увертиру за Финални турнир Купа Србије који је на програму наредног викенда у Пожаревцу. Пријало би нам да меч решимо што пре, у нашу корист, да имамо доста времена за одмор и да се добро припремимо за Куп – закључио је Мунћан.

Утакмица 15. кола Винер Штетише Супер лиге између Ниша и Црвене звезде је на програму у понедељак 22. фебруара од 18 часова у дворани СЦ Чаир у Нишу. Меч ће судити Ђорђе Стевановић и Дејан Рогић.

Претходни текстЦрвена звезда угостила Звездаше са Косова
Следећи текстЦрвено-бели славили у вечитом дербију