Терзић о Јовановићу, Паркеру, Вереду…

40

На конференцији за медије која је у петак одржана на Сајму туризма, генерални директор Црвене звезде говорио је и о статусу неколицине играча Црвене звезде.

Новинаре је посебно занимала ситуација око Вукашина Јовановића, Џошуе Паркера и Идана Вереда.
Јовановић се налази у Санкт Петербургу на медицинским прегледима. Јуче смо усагласали услове, и данас, а најкасније сутра, Јовановић ће потписати за Зенит. Што се Паркера и Вереда тиче, они нису у првом плану због јаке конкуренције, квалитетних странаца односно ограничења броја странаца. Са Каиратом смо договорили све детаље, Звезда би добила 50.000 евра за позајмицу и још 150.000 евра уколико би Каират хтео да га откупи. Паркер је добио изванредне услове такођe, 20.000 евра на потпису и још 200.000 кроз плату. Међутим, Паркер има проблем око старатељства над сином. Ускоро, 22. фебруара има суђење у Лондону, а суд је њега условио даљином боравка. Комплексна ситуација је, а та ситуација нема много везе са фудбалом. Мораћемо да сачекамо још пар дана док се заврши то рочиште. За Вереда, који има и румунски пасош, смо нашли два клуба у Румунији, Астра и Динамо из Букурешт су у питању. Међутим, он се није договорио око својих финанисијских услова, и наредних дана ћемо решити и његов статус – рекао је Терзић.
О плановима за лето и евентуалним новим доласцима, тачније допуне тима, генерални директор није желео да говори пре времена.
Знам да су звездашка јавност и навијачи жељни европских утакмица, али мислим да пре свега морамо бити свесни да нисмо још освојили титулу. Хајде да је најпре освојимо, и да се мало радујемо тој титули. Шест година је она била мисаона именица међу навијачима Црвене звезде, а сада се олако прелази преко тога и сви причају о Лиги шампиона. Истина је да је Лига шампиона циљ свих нас који радимо на том пројекту и свих навијача, али то неће бити лак пут. Наравно да радимо на томе, паралелно са испуњавањем приоритетног циља који смо поставили на почетку сезоне, а то је шампионска титула. Учинићемо све, даћемо свој максимум да уђемо макар у Лигу Европе, јер то би нам значило не само кроз финансијске бројке, већ и због радости за армију навијача. Али, идемо корак по корак – каже Звездан Терзић.

Претходни текстЗвездин јулски камп у Термама Чатеж
Следећи текстБорба за 50. Куп Србије у Старој Пазови почиње