Црвено-бели тријумфовали после преокрета

31

Победа Црвене звезде и у првој утакмици друге фазе припрема на Кипру. Звезда је након преокрета у другом полувремену успела да стигне до тријумфа, а двоструки стрелац био је Марко Грујић.

Црвена звезда је добро отворила утакмицу против литванског прволигаша. Фудбалери Атлантаса су у уводним минутима меча били принуђени да се повуку на своју половину, где су се грчевито бранили, и чекали своју прилику из контранапада. Ипак, наши фудбалери нису успевали да велику предност у поседу лопте материјализују кроз опасне шансе за гол. Клизав терен и јак ветар су били савезник Литванаца у настојању да опструишу Звездину игру, али и поред тога, један покушај Виеире са дистанце, односно шут Александра Катаиа право у голмана након одличног продора по десној страни, је премало за апетите црвено-белих када је офанзива у питању.
Како је време пролазило, Атлантас је успевао да дође до предаха, и повремено запрети нашем голу. Углавном су то били покушаји из великих даљима, јер је у тим моментима штоперски тандем Луковић – Едсон одлично функционисао, а посебно се то може рећи за Бразилца који је показао хладнокрвност, и у свим дуелима изашао је као победник. Но, у 31. минуту није успео да се постави како је желео, иза леђа му се провукао Сила који се нашао у гол шанси. Кахриман је био на висини задатка, успео је да одбрани, али у наставку акције Едсон обара Силу, и судија показује на белу тачку. Играч над којим је начињен прекршај, Сила, био је прецизан зу 32. минуту, и на тај начин донео је предност својој екипи, коју је ту предност успевала да одбрани до полувремена.
На почетку другог полувремена није било измена у нашем тиму. А почело је жестоко – великом приликом за Атлантас. Милош Цветковић је у настојању да лопту задржи у терену пожртвовано интервенисао и том приликом послао ризичну лопту ка Луковићу. Звездин капитен се, услед мокрог терена оклизнуо, и нападач Атлантаса је имао сјајну прилику да дуплира предност свог тима, али је шутирао поред гола. Казна је стигла већ у наредном нападу. Хуго се након дриблинга одлучио на ударац са 13 метара, голман Литванаца је успео да одбрани и кратко одбије лопту у поље, али на правом месту био је Марко Грујић!
Грујићев гол је био покретач много узбудљивијег и садржајнијег другог полувремена. Виеира је у 57. минуту након центаршута Срнића у паду шутирао ногом, али није успео да буде довољно прецизан. Три минута касније, Едсона је заменио Милош Стојановић. Јасно је да ће Бразилцу, али задњој линији Црвене звезде, бити потребно још мечева, као и времена за уигравање. Звезда је средином другог полувремена најопаснија била након акција по левој страни, где су најчешће комбиновали Срнић и Ибањез, али потом је уследио напад по десној из којег се изродила нова шанса. После дуплог паса Грујића и Цветковића, Звездин бек проналази Катаиа који је био у доброј позицији, али у последњем тренутку бива изблокиран. Ле Талек је након корнера могао да се упише у стрелце у својој првој утакмици за Црвену звезду, али Француз није није среће – погодио је пречку. И Мичел Доналд је могао да се упише у стрелце, али је и његов ударац зауставио чувар мреже литванског тима. Ипак, у 77. минуту, након дуплог паса са Виеиром, Марко Грујић постиже и други гол за Црвену звезду и доноси јој предност!
До краја утакмице виђени су и црвени картони. Катаи и Јокшас су након кошкања искључени, у 82. минуту, а минут касније је Ибањез након скраћеног корнера покушао да затресе мрежу, али није спавао чувар мреже Атлантиса, Валинчиус. Могао је Срнић у самој завршници да обезбеди и убедљивији тријумф Звезди, али је погодио само спољни део мреже након што је заобишао голмана. Треба напоменути и да је прве минуте за сениорски тим добио и млади голман Александар Станковић, који је десетак минута пре краја утакмице заменио Дамира Кахримана.
Ово је била прва провера резервисана за данашњи дан, а од 16 часова, снаге ће одмерити Црвена звезда и Волгар.

Црвена звезда – Атлантас 2:1 (0:1)
Стадион: „Пиргос“. Гледалаца: 10. Судија: Перуцис Плентеус (Кипар). Стрелци: Грујић у 48′ у 77′ за Црвену звезду, Сила у 32′ (пен) за Атлантас.

Црвена звезда: Кахриман (Станковић), Цветковић, Луковић, Едсон (М. Стојановић), Ибањез, Ле Талек, Доналд, Грујић, Срнић, Катаи, Виеира.

Атлантас: Валинчиус, Барткус, Гнедојус, Бенета (Разуолис), Епифанов, Јокшас, Казлаускас, Норвилас, Вербицкас, Папшис, (Шимкус), Сила (Разјунас).

Претходни текстПораз Звездиних дама на старту Евролиге
Следећи текстЦрвено-бели стигли у Лакташе