Горак укус победе

47

Одбојкаши Црвене звезде савладали су француски Араго Сет са 3:0, надокнадили су пораз у првом мечу осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача, али су потом елиминисани пошто су Французи освојили „златни“ сет.

Црвено-бели су одиграли сјајан меч. Од самог почетка утакмице показали су велику енергију и жељу за тријумфом. Играли су агресивно и борбено, али је на крају нашем тиму понестало снаге за завршни ударац.

Све до завршнице првог сета водила се рововска битка. Екипе су се смењивале у вођству, да би Звезда са четири везана поена дошла до четири сет лопте (24:20). Ипак, када се чинило да ће наши одбојкаши лако до вођства, гости су изједначили. Црвено-бели су потом успели да вежу два поена и поведу – 26:24.

Наставили су изабраници Драгана Кобиљског у истом ритму. Повели су са 10:6, а потом и са 16:13, након чега је уследила краћа пауза јер је на земљи остао Душан Стојсављевић који је добио јак ударац у главу. На сву срећу са примачем сервиса црвено-белих је све било у реду и он је наставио меч. Звезда је имала и пет поена вишка (22:17), али се ушло у неизвесну завршницу. Више снаге су имали наши одбојкаши који су дуплирали своје вођство – 25:23.

Звезда ту није стала, већ је наставила да притиска помало изненађене госте. Блок је функционисао одлично, па је после једне изблокиране лопте Околића и Благојевића Црвена звезда повела са 11:8. Французи се не предају и уводе сет у егал завршницу. Стојсављевић доноси црвено-белима две сет лопте (24:22), другу користе и уводе меч у „златни“ сет.

Није добро почело по наш тим. На промени страна Араго је имао предност од 6:8, а са два везана поена су Французи стекли четири поена предности. Црвено-бели су смањили заостатак на 8:10, али нису имали снаге за више, па су гости славили пласман у четвртфинале – 9:15.

У Црвеној звезди су се истакли Немања Јаковљевић са 17, Александар Благојевић са 15 и Душан Стојсављевић са 12 освојених поена. Звездини блокери су били одлични, Александар Околић је уз 9 поена имао 5 блокова, а Вук Милутиновић уз 7 поена 4 блока. Максим Буцуљевић је сјајно разигравао своје саиграче, док је либеро Предраг Јевтић „хватао“ све што се могло ухватити.

У тиму Араго Сет најбољи су били Тибо Росар са 24, односно Маријен Моро са 17 поена. Араго Сет ће у четвртфиналу ЦЕВ Купа Изазивача играти против победника дуела Галатасарај (Турска) – Калцедонија Верона (Италија). Први меч је завршен победом Италијана 3:1..

Одбојкаши Црвене звезде се окрећу домаћим такмичењима, а следећи меч их очекује већ у петак 29. јануара од 17,30 часова против Инђије у оквиру 12. кола Винер Штетише Супер лиге.

Црвена звезда – Араго Сет 3:0 (26:24, 25:23, 25:23), златни сет 9:15
Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 250. Судије: Мирослав Јурачек (Словачка) и Емануил Георгиадис (Грчка). Трајање меча: 104 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 9, Јевтић (либеро), Милутиновић 7, Јаковљевић 17, Стојсављевић 12, Благојевић 15, Буцуљевић 2. Нису играли: Ђурђевић, Шкрбић, Гмитровић Д, Гмитровић А. и Вељовић. Тренер: Драган Кобиљски.
АРАГО СЕТ: Руперез, Лафит 7, Моро 17, Росар Т. 24, Ламоиз 1, Сенгер 3, Петров, Анри 3, Росар Н. (либеро, Мендез 11. Није играо: Бонефој. Тренер: Патрик Дуфло.

Претходни текстЗвезда и Бежанија од данас сарађују и званично!
Следећи текстЗавршен састанак ЕЛ у Барселони, следе нови