Буцуљевић: Верујемо да можемо до „златног“ сета

43

Одбојкаши Црвене звезде у уторак дочекују француски Араго Сет у реванш мечу осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача.

Први меч у Француској је завршен победом Араго Сета од 3:0, по сетовима 25:18, 25:19, 25:19. Црвено-бели ће имати тежак задатак, јер морају да тријумфују са 3:0 или 3:1 како би изборили право да играју „златни“ сет који би одлучивао о пласману у четвртфинале.

Тренер Црвене звезде Драган Кобиљски истиче да ће његовим изабраницима требати доста енергије у дуелу са Французима.

Араго Сет је једна изузетна екипа с којом ћемо морати много енергије да потрошимо да бисмо одиграли један добар меч. Не бих причао о резултату, али се надам доброј и борбеној утакмици са наше стране, па ћемо видети за колико ће то бити довољно против изванредне екипе Араго Сета – изјавио је Кобиљски.

Само два дана након дербија против Војводине у Новом Саду и тријумфа наше екипе, црвено-беле очекује још један тежак меч.

То је озбиљан проблем за нас. Доста смо се емотивно истрошили на том мечу што сигурно може да се одрази на нашу игру у утроак. Али такав је распоред и ми то не можемо да мењамо. Морамо само да се прилагодимо томе на најбољи могући начин – констатовао је Кобиљски.

Капитен црвено-белих Максим Буцуљевић верује да Звезда може до „златног“ сета.

На основу онога што смо видели у Француској, то је једна јако озбиљна екипа која се учврстила на првом месту француског првенства. Доста је тешко играти против те екипе. Пре свега треба бити психолошки спреман да се дође до поена, јер не дозвољавају лаке поене и игра им је константна, немају великих осцилација. Надам се да смо из прве утакмице у Француској извукли доста поука. По квалитету имамо шансе. Имамо неке своје квалитете које нисмо тамо показали, који су по мом мишљењу бољи од њихових. Међутим, и они су у неким елементима бољи од нас, али мислим да постоји шанса да дођемо до „златног“ сета. Надам се да ћемо до њега и доћи, а онда ко буде имао више среће и знања – истакао је Буцуљевић.

Тријумф над Војводином донео је доста самопоуздања нашој екипи коју крајем фебруара очекује Финални трунир Купа Србије, а Црвена звезда и Војводина су фаворити за освајање трофеја.

Победа у Новом Саду, као и победа у 2. колу у Београду не мора ништа да значи. Исто то бих рекао и да смо изгубили. Катастрофално смо почели меч у Новом Саду, али на сву срећу тргли смо се у другом сету код резултата 4:1 за њих. Надам се да убудуће нећемо правити глупости какве смо правили на почетку тог меча, мада смо касније одиграли фантастично. После је све ишло по плану. Куп је сасвим друго такмичење. Игра се једна утакмица, може много тога да пресуди. У сваком случају, после две победе у лиги, психолошки смо изнад њих – закључио је Буцуљевић.

Реванш утакмица осмине финала ЦЕВ Купа Изазивача између Црвене звезде и Араго Сета је на програму у уторак 26. јануара од 18 часова у дворани УСЦ ВОждовац у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Мирослав Јурачек из Словачке и Емануил Георгиадис из Грчке.

По пропозицијама ЦЕВ, уколико екипе освоје исти број бодова после две утакмице, укупног победника ће одлучити „златни сет“. За победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода, а уколико је резултат 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод.

Победник дуела Црвена звезда (Србија) – Араго Сет (Француска) ће у четвртфиналу (16. фебруар и 1. март) играти против победника меча осмине финала Калцедонија Верона (Италија) – Галатасарај Истанбул (Турска). Први меч је завршен победом Италијана резултатом 3:1.

Претходни текстАлександар Аранитовић у Црвеној звезди до 2020!
Следећи текстЛоше шутерско вече и пораз у дербију