Звезда славила против Копра

50

Фудбалери Црвене звезде забележили су и другу победу на припремама у Словенији.

Тренер Миодраг Божовић извео је у првом полувремену готово најјачи састав. Изостао је само Александар Катаи, који се недавно повредио и којем предстоји краћа пауза. Звезда је и на овој утакмици стигла до раног вођства. Стрелац гола у 5. минуту био је Хуго Виеира који је у свом стилу преварио неколико фудбалера и затресао мрежу. Ипак, домаћин на овој утакмици успео је релативно брзо да стигне до изједначења, и то након корнера. После гужве у казненом простору Црвене звезде, најбоље се снашао Валенсија.
И поред примљеног гола, Звезда је показивала да је квалитетнија екипа од домаћина. Хуго Виеира је након асистенција Ибањеза, а касније Плавшића, био у ситуацијама да запрети, али је добро реаговао голман Копера. Свој други гол на припремама постигао је Славољуб Срнић у 39. минуту. Био је то напад по десној страни, Марко Петковић је из прве упутио веома употребљив центаршут, а Срнић је, поново, главом закуцао лопту у мрежу, и поставио коначан резултат првог полувремена.
У другом полувремену, Гроф је на терен послао све играче са клупе. Били су то први минути Дејана Јовељића, кадета Црвене звезде. После свега неколико минута игре, Лука Аџић је добио ударац због којег је више од пет минута провео ван терена, док му се указивала помоћ. И баш у моментима док је наш тим имао играча мање, Копер је успео по други пут да изједначи резултат. У питању је био аутогол Зорана Рендулића. Млади Аџић није био у стању да настави утакмицу, па се у 58. минуту у игру поново вратио Срђан Плавшић, како би бројчано стање на терену било једнако.
Црвена звезда је стигла до новог вођства у 64. минуту. Саша Стојановић је извео корнер, а највиши у скоку био је Саво Павићевић. У наставку утакмице доста запажени били су Веред и Плавшић, а најбољу шансу пропустио је Стојановић који је заобишао голмана, али и погодио стативу. У 78. минуту права минијатура Срђана Плавшића, и још један ефектан погодак са дистанце. Повукао је Плавшић лопту са половине терена, дошао надомак казненог простора и сјајним шутем решио питање победника. Ипак, ни то није био коначан резултат утакмице. У 81. минуту Локај је прецизним ударцем искоса из казненог простора успео да постигне и трећи гол за Копер. У стрелце је могао до краја утакмице да се упише и млади Дејан Јовељић, али није имао среће.
Црвена звезда је тако забележила и другу победу на припремама у Словенији, а последња провера изабранике Миодрага Божовића очекује у среду, 27. јануара против Зарје.

Копер – Црвена звезда 3:4 (1:2)
Стадион: „ФК Копер“. Гледалаца: 300. Судија: Михаел Антић. Стрелци: Валенсија у 12′, Рендулић (ауто гол) у 54′, Локај у 81′ за Копер, а Виеира у 5′, Срнић у 39′ , Павићевић у 64′, Плавшић у 78.
Копер: Давид, Андрејашић, Ситу, Датковић, Јефтон, Биљан, Живановић, Штулац, Валенсија, Штромајер, Мемола.
Резерве: Кахлина, Хорват, Сарачевић, Обрстар, Смоловић, Посавац, Векић, Локај, Сисе, Муслимовић, Јурина, Пожрл.
Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Луковић, Јовановић, Ибањез, Доналд, Грујић, Плавшић, Срнић, Јовић, Виеира.
Резерве: Манојловић, Мијаиловић, Павићевић, Јовановић, Рендулић, Стојановић, Веред, Матос, Ахчин, Ристић, Аџић, Јовељић.

Претходни текстКатаи ван строја до краја прве фазе припрема
Следећи текстЗвезда славила у дербију у Новом Саду