Благојевић: Мотивација увек велика пред Војводину

90

Одбојкаши Црвене звезде гостоваће Војводини НС семе у Новом Саду у дербију 11. кола Винер Штетише Супер лиге.

То ће бити дуел две најбоље српске екипе у овом тренутку. Београдски и новосадски црвено-бели се налазе на челу табеле са истим бројем победа (9), пораза (1) и бодова (27), али су наши одбојкаши у предности због сет количника.

У претходном колу изабраници Драгана Кобиљског су се реванширали Спартаку из Љига за пораз у првом колу и славили су на Бањици са 3:0. Војводина је истим резултатом била боља од Партизана у Београду.

Коректор Црвене звезде Александар Благојевић очекује квалитетан дерби.

Када играмо против Војводине мотивација је увек велика. Звезда и Војводина су ове сезоне апсолутни фаворити за освајање шампиоснке титуле, а и националног Купа. Потрудићемо се да ову утакмицу искористимо и као увод и припрему за меч који нас очекује на Финалном турниру Купа Србије, надамо се у финалу – рекао је Благојевић.

Црвено-бели су у првом делу првенства савладали Војводину са максималних 3:0, по сетовима 27:25, 25:20, 25:18 и од тада су везали девет тријумфа без изгубљеног сета.

Немамо притисак да морамо да победимо. Није нам толико битно да ли ћемо бити први или други на табели, пошто тек предстоје оне значајније утакмице. Превасходно желимо да одиграмо један јак и квалитетан меч. Мислим да смо од пораза у Француској од Араго Сета доста научили. Трудићемо се да исправимо грешке које смо у Сету правили и да у дуелу са Војводином нећемо поновити исте грешке – закључио је Благојевић.

Дерби меч 11. кола Винер Штетише Супер лиге између Војводине НС семе и Црвене звезде је на програму у недељу 24. јануара од 18 часова у дворани СПЦ Војводина у Новом Саду. Меч ће судити Мирко Јанковић и Предраг Баланџић.

Претходни текстБожовић: Битно ми је да су сви здрави
Следећи текст„Red Passion“ тим улепшао Звездин подвиг!