Звездина девета максимална победа у низу!

53

 Црвена звезда је други део сезоне почела максималном победом против Спартака на Бањици, јединог тима који је поразио наш тим ове сезоне у домаћем шампионату. Од тог пораза у првом колу у Љигу црвено-бели су нанизали девет максималних победа!


 
А мало је недостајало да тако не буде. Требало је времена Звезди да ухвати ритам против борбених гостију, који се нису предавали ни кад су губили са 16:11. Напротив, у завршници првог сета Спартак је стигао и до изједначења, али су црвено-бели повели на разлику – 26:24.
 
У другом периоду изабраници Драгана кобиљског предност (16:10) нису испуштали, највише захваљујући сјајном Благојевићу, најбољем играчу децембра месеца, али и искусном Немањи Јаковљевићу – 25:21.
 
У трећем периоду Спартак је пропустио лепу прилику да откине макар сет шампиону и учини меч занимљивијим. Водили су гости са 13:16, али је у завршници Звезда имала три поена вишка (21:18), а недуго потом меч је био решен – 25:21.

Најефикаснији на мечу био је корактор наше екипе Александар Благојевић који је освојио 21 поен. Одличну партију пружио је и Немања Јаковљевић са 13 освојених поена.

Црвено-бели су и после 10.кола задржали лидерску позицију на табели Винер штетише Супер лиге, а у наредном колу их очекује дерби у Новом Саду против Војводине НС семе.

Пре дуела са Новосађанима одбојкаше Црвене звезде очекује и први меч осмине финала Купа Изазивача против Араго Сета у Француској у уторак 19. јануара од 20 часова.

Црвена звезда – Спартак 3:0 (26:24, 25:21, 25:21)
Дворана: УСЦ Вождовац на Бањици. Гледалаца: 100. Судије: Станислава Симић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 81 минут.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 5, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Шкрбић 4, Гмитровић 1, Милутиновић 5, Јаковљевић 13, Стојсављевић 8, Мунћан 2, Благојевић 21, Вељовић, Буцуљевић 2. Тренер: Драган Кобиљски.
СПАРТАК: Дудуј 8, Тодосијевић (либеро), Гајевић, Максимовић, Вешовић, Дојчиловић 14, Главинић 10, Лазаревић 1, Миловановић 2, Радосављевић 12, Јанковић (либеро), Илић 4. Тренер: Богдан Величковић.

Претходни текстЗвездине „чирлидерсице“ у одбрани четвртог места
Следећи текстПрви тренинг у Копру