Божовић: Останак свих играча је „појачање“

29

У понедељак, 11. јануара, шеф стручног штаба Црвене звезде, Миодраг Божовић, одржао је „прозивку“ првотимаца, а потом и први тренинг у 2016. години.

На тај начин, за фудбалере Црвене звезде и званично је почео припремни период за пролећни део сезоне 2015/16.
Миодраг Божовић је у свом првом овогодишњем обраћању пред новинарима најпре свима пожелео много успеха у 2016. години.
Желим најпре свима да вам честитам Нову годину, уз најлепше жеље. Надам се бољој сарадњи, током претходне године смо имали неке неспоразуме које, што се мене тиче, можемо и оставити у претходној години. Ја лично сам се одморио, а чак сам се и зажелео рада.
Звездин тренер је открио и шта је рекао играчима приликом првог сусрета.
Пожелео сам им да их прати срећа и здравље, и њих и њиховим породицама. То је најважније у животу. Ово је, упркос свему, млада екипа, а тиму смо прикључили и неколико омладинаца, мислим да ће то њима много значити јер ће радити са првим тимом и осетиће атмосферу која влада у екипи. Звезда мора да се финансира сама и да сама ствара играче, самим тим увек мора да пружа шансу фудбалерима из свог подмлатка, и зато ћемо покушати да што је могуће више форсирамо Звездину децу.
Луис Ибањез, Бруно Матос, Хуго Виеира и Џошуа Паркер нису били присутни на првом састанку, али Гроф истиче да је њихово кашњење оправдано. О потенцијалним појачањима, Звездин тренер није много говорио.
Неколико играча нам је интересантно, али не желимо да лицитирамо именима како не би правили од свега рекламу, и нама самима задали проблеме. То што смо успели да задржимо све играче на окупу можемо сматрати као један вид појачања. За нас као клуб је велика част што смо успели да продамо играча једном Ливерпулу, као и то што он остаје до јуна. Живот је такав, играчи се морају плански продавати, морају се стварати нови, како би клуб забележио неке резултате и у Европи – истакао је Божовић, уз напомену да је пут до европских такмичења још увек дуг.
Најпре морамо да будемо први на табели. Као озбиљан клуб не смемо себи да дозволимо опуштање. Када и математички обезбедимо титулу, размишљаћемо о Европи – рекао је Божовић.
На питање новинара које се тицало Вукашина Јовановића и његовог потенцијалног одласка из Црвене звезде, Миодраг Божовић је имао кратак одговор:
Нема од тога ништа.
Фудбалери Црвене звезде ће у четвртак отпутовати у Копар на прву фазу припрема, а тамо ће одиграти две припремне утакмице.

Претходни текстЗвезда гостује у Љубљани
Следећи текстСписак играча за прву фазу припрема